Уверена или отхвърлена: Как връзката с майка ви влияе на любовния ви живот

връзка
Снимка: iStock

Добре известно е, че връзката на жената с нейния баща влияе на модела на поведение във връзките ѝ, както и на типа партньор, който ще избере.

Според психолозите също толкова важна е връзката, която имате с майка си. Като цяло отношенията с родителите формират вашия стил на привързаност, за който вече сме ви разказвали.

Припомнете си тук >>> Четирите стила на привързване, които контролират връзката ти

Психологът Ребека Берген, цитирана от eviemagazine, разказва: „Това колко емоционално достъпни са били нашите родители, е повлияло на типа привързаност, която сме формирали. Теорията за привързаността предполага, че създаваме вътрешен работещ модел на нашите родители, който по-късно се превръща в лично усещане за нашата идентичност. Този стил на привързаност влияе също върху начина, по който приемаме себе си и какви сме във взаимоотношенията.“

Всеки от четирите стила на привързване съдържа основни убеждения за това дали според вас другите са надеждни, както и формира вашето самочувствие. Хората, които са имали по-добри отношения с родителите, се чувстват сигурни във връзката си, докато тези с лоши отношения с родителите или които са преживели травма, са по-склонни да проявяват несигурност.

В галерията разкриваме как точно връзката с майка ви влияе на любовния ви живот:

Как връзката с майка ви влияе на любовния ви живот

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти