Истински двойки разкриват как да спасите връзката си

Как можеш да спасиш връзката си
Снимка: Pexels

Поддържането на дълга пълноценна връзка е сложно занимание и изисква търпение, труд и редица компромиси. Въпреки че безспорно всеки партньор притежава свои субективни поведенчески особености, има някои универсални правила и съвети, които могат да бъдат приложени, за да върнат хармонията в човешките взаимоотношения.

Споделяме с вас цитати от двойки, които са успели да изградят и поддържат здрави духовните мостове помежду си, за да ви заредят с увереност и готовност да се погрижите за личното си щастие.   

Дама, която решава да се посвети на полигамията и да поддържа връзка с много партньори, споделя:

Погрижете се да бъдете искрени с всички около вас, но най-вече със самите себе си. За да успеете, трябва да не се поддавате на инстинкта да пазите онова, което е ваше. Изкоренете ревността от връзката си. Приемете, че човекът не е предмет, който да бъде нечия собственост, следователно не може да бъде "откраднат".   

Най-трудно е да отвориш сърцето си и да се наслаждаваш на преживяването, достигайки до по-дълбок момент на интимност, споделяне и взаимност. 

Снимка: iStock

Други двама влюбени, които поддържат връзка от разстояние, разделени на 3 000 мили един от друг:

Покажете, че връзката ви е приоритет. Това означава да пропускате импулсивни петъчни вечери с приятели, за да прекарвате време с партньора си, дори това "прекарване" да бъде просто телефонен разговор. Бъдете креативни и избягвайте посредствени подаръци, които бихте подарили на всеки. Нека в идеята ви се усеща личен почерк.  

Снимка: Pexels

Двойка с 20-годишна възрастова разлика е категорична:

Трудно е да накарате близките си да приемат връзката ви. Това не трябва да ви смущава. Това, което е по-важно от възрастта, е вашата съвместимост. Това, че сте на различни етапи в живота си, не ви прави толкова различни. Всичко зависи от вашата гледна точка и преживяванията, които споделяте заедно.

Предизвикателството е да не мислите за това, дали другите ви съдят. В момента, в който спрете да се ангажирате с чуждото мнение, ще се почувствате много по-щастливи.

Снимка: Pexels

Двойка жени споделят как са се справили със социалното напрежение заради хомосексуалните си предпочитания:

Понякога най-добрия начин да подкрепите партньора си е да покажете разбиране към това, през което предминава, и да кажете: "Това чувство е ужасно. Съжалявам, че се налага да го преживяваш." Но дори понякога да ни се струва, че трябва да ободряваме и да оправяме настроението на партньора си, има случаи, в които по-добре е да не говорите за проблема и да оставите да се размие във времето.

Необходимо е да имаме висока самооценка и да можем да се грижим за самите себе си. Само така ще се отдадем пълноценно на партньора си, защото няма да се чувстваме зависими и ще възприемаме отношенията си като личен избир, а не необходимост.

Четирите зодиакални двойки, които имат най-бурните връзки

Още по темата;

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти