Научих, че не можеш да накараш някого да те обича...

Научих, че не можеш да накараш някого да те обича...
Снимка: netinfo

Научих - че не можеш да накараш някого да те обича. Можеш само да бъдеш някой, който заслужава да бъде обичан. Останалото зависи от другия.

Да разбере колко струваш. Научих - че без значение колко те е грижа, на някои хора просто не им пука. Научих - че отнема години да изградиш доверие... и само секунди да го разрушиш. Научих - че не е важно какво имаш в живота си, важното е кого имаш в него. Научих - че можеш да разчиташ на обаянието си около петнайсет минути. След това е по-добре да знаеш нещо.

Научих - че не трябва да сравняваш себе си с най-доброто, което другите могат да направят, а с най-доброто, което ти можеш да направиш. Научих - че не е важно какво се случва с хората. Важното е какво правят те по въпроса. Научих - че за секунда можеш да извършиш нещо, заради което ще те боли цял живот.

Научих - че колкото и прецизно да режеш, винаги ще има две страни. Научих - че отнема много време, да станеш човека, който искаш да бъдеш. Научих - че е много по-лесно да реагираш, вместо да помислиш. Научих - че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш, с думи на любов. Може това да е последния път, когато се виждате. Научих - че можеш да продължиш напред дълго след като си решил, че повече не можеш.

Снимка: Weheartit

Научих - че сме отговорни за това, което правим, независимо какво чувстваме. Научих - че или контролираш отношението си към хората или то те контролира. Научих - че независимо колко страстна и буйна е една връзка отначало, страстта отминава и добре би било да има нещо друго да заеме мястото ѝ.

Научих - че герои са хората, които правят това, което трябва се направи, когато трябва да се направи, независимо от последствията. Научих - че да се научиш да прощаваш изисква практика. Научих - че има хора които искрено обичат, но просто не знаят как да го покажат. Научих - че парите са калпав начин да си мериш успеха. Научих - че с най-добрия си приятел можеш да правиш всичко или пък нищо и пак да си изкарвате страхотно. Научих - че понякога хората, които очакваш да те ритнат, докато си на земята, ще бъдат тези, които ще ти помогнат да станеш пак.

Снимка: Weheartit

Научих - че понякога, когато сме ядосани, имаме право да бъдем ядосани, но това не ни дава право да бъдем жестоки. Научих - че истинското приятелство продължава да расте дори през големи разстояния. Същото се отнася и за истинската любов. Научих - че понеже някой не те обича по начина, по който ти искаш да те обича, това не означава, че не те обича с цялото си сърце. Научих - че зрелостта много повече зависи от това какъв опит си придобил и какво си научил от него, и много по-малко от това колко рождени дни си празнувал.

Научих - че никога не трябва да казваш на дете, че мечтите му са невъзможни или странни. Малко неща са по-унизителни, а и каква трагедия би било, ако ти повярва. Научих - че семейството ти няма винаги да те подкрепя. Може да изглежда странно, но хора, с които не си роднина, могат да се грижат за теб и да те обичат, и да те научат отново да вярваш на хората. Семействата не са биологични. Научих - че колкото и добър приятел да ти е някой, той ще те наранява от време на време и трябва да му прощаваш за това. Научих - че не винаги е достатъчно да ти простят другите.

Снимка: Weheartit

Понякога трябва да се научиш ти самия да си прощаваш. Научих - че независимо колко лошо ти е разбито сърцето, светът не спира заради мъката ти. Научих - че произхода и обстоятелствата може да са повлияли на това кои сме, но не са отговорни за това какви ще станем. Научих - че понякога, когато приятелите ми се карат, се налага да взема страна дори и да не искам. Научих - че само защото двама човека се карат не значи, че не се обичат.

И че само защото не се карат, не значи че се обичат. Научих - че понякога трябва да поставиш човека преди неговите действия. Научих - че няма нужда да променяме приятелите си, ако разберем, че приятелите се променят. Научих - че не трябва да бъдем толкова настоятелни да открием някоя тайна. Тя може да промени живота ни завинаги. Научих - че двама човека могат да гледат едно и също нещо, а да виждат нещо съвсем различно.

Снимка: Weheartit

Научих - че колкото и да се опитваш да защитиш децата си, все нещо ще ги нарани и това ще нарани и теб. Научих - че има много начини да се влюбиш и да останеш влюбен. Научих - че независимо от последствията, тези които са честни със себе си, стигат по-далеч в живота. Научих - че без значение колко приятели имаш, ако ти си тяхната опора, ще се чувстваш самотен и изгубен, когато те са ти най-нужни.

Научих - че живота ти може да бъде променен за часове от хора, които дори не те познават. Научих - че дори когато мислиш, че нямаш какво повече да дадеш, когато приятел повика за помощ, ти ще намериш сили да помогнеш. Научих - че писането, както и говоренето, може да облекчи емоционалната болка.

Снимка: Weheartit

Научих - че парадигмата, в която живеем, не е всичко, което ни е предложено. Научих - че хората, на които държиш най-много в живота си, ти биват отнети твърде рано. Научих - че, въпреки че думата "любов", може да има много различни значения, тя губи стойност, когато се употребява прекомерно. Научих - че е трудно да се определи къде да се тегли чертата, между това да бъдеш добър и да не нараниш чувствата на хората и това да защитиш това, в което вярваш. Научих - че всичко, което се случва в живота ни - и добро, и лошо, сме го привлекли самите ние с мислите си. И само ние можем да го променим.

Научих - че не бива да се опитваме да променим околните. На този свят сме дошли, не за да го променяме, а за да бъдем щастливи и да му се радваме. Когато отидеш на гости, не бива да пренареждаш мебелите. Научих - че понякога, колкото по-добър си с другите, толкова повече те приемат това за даденост и твое задължение. Научих - че не можеш да бъдеш щастлив, ако не си се научил да казваш „не”, дори когато не очакват това от теб.

Снимка: Weheartit

Научих - че за да те обичат другите, първо трябва ти самия да обичаш себе си. Научих - че ако хиляди пъти си повториш, че животът ти е прекрасен, накрая той ще стане такъв. И обратното е вярно... Научих - че за някои хора самосъжалението и отчаянието са начин на живот. И ако другите не се отнасят така с тях, животът им губи смисъл. Научих - че разбираш кой истински държи на теб, когато ти е много тежко. Радостта всеки ще поиска да споделите, а трудните моменти - малцина. Научих - че истинските приятели сами разбират кога имаш нужда от тях, без да им кажеш, и са до теб, без да искаш това от тях.

Снимка: Weheartit

Научих - че не можеш да направиш света по-добър, а само себе си. Научих - че колкото повече знаеш, толкова повече страдаш. Научих - че ако се усмихнеш на някого и той ще ти се усмихне. Научих - че ако нараниш някого и не те заболи от това, значи не заслужаваш да се наречеш човек. Научих - че ако обичаш силно някого, си способен да му вярваш искрено, дори да знаеш, че те лъже. Научих - че сме склонни да простим грешките на всеки друг, но не и на себе си.

Научих - че не е важно какво имаш, а без какво не можеш. Научих - че може много да те е страх и това не значи, че не си силен. Научих - че мълчанието невинаги означава съгласие. Научих - че ако крещиш има по-голяма вероятност да не те чуят, отколкото, ако шепнеш. Научих - че да се усмихнеш е по-лесно от това да се намръщиш. Научих - че трябва да се радваш на това, което имаш днес, защото утре може да го загубиш. Научих - че добрите хора са много повече от лошите.

Снимка: Weheartit

Научих - че е най-лесно да сложиш край на всичко. Трудно е да продължиш. Научих - че сълзите могат да бъдат и от щастие. Научих - че най-много страдания в живота ни причиняват не тези, които мразим, а тези, които обичаме. Научих - че никога не бива да съдиш някого за стореното, защото един ден може да постъпиш точно като него. Научих - че понякога и силните хора плачат и това не значи, че са слаби. Научих - че колкото и добре да си мислиш, че познаваш един човек, той винаги може да те изненада.

Научих - че ако живееш с лошите спомени от миналото, може никога да не разбереш колко прекрасно е настоящето. Научих - че единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самия страх. Научих - че ако кажеш на някого, когото обичаш, че го мразиш, дори да не е вярно, той може и да ти повярва. Научих - че сто добри думи не могат да заличат една лоша. Научих - че няма значение какво ти казват другите, ако ти вярваш, че постъпваш правилно.

Снимка: Weheartit

Научих - че е най-трудно да си признаеш грешката пред себе си. Още по-трудно е да се извиниш. Научих - че ако те ударят по едната буза, не трябва да обръщаш и другата. Научих - че животните изпитват същите чувства като нас - хората... но понякога са по-искрени. Научих - че думата „любов” не може да бъде обяснена. А ако някой се опита да го направи, значи никога не я е изпитвал. Научих - че колкото и качества да имаш, ако не умееш да обичаш, останалите се обезсмислят.

Научих - че ако вярваш на друг повече, отколкото на себе си, задължително ще се подведеш. Научих - че ако съдиш хората, няма да имаш време да ги обичаш. Научих - че хората изглеждат различно, но страдат и се радват еднакво. Научих - че понякога е по-добре да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Научих - че ако много силно обичаш някого, си способен да му простиш неща, които не би простил дори на себе си. Научих - че колкото и прекрасен човек да си, ако не позволиш на хората да разберат това, от красотата ти няма смисъл.

Снимка: Weheartit

Научих - че ако се раздаваш прекалено, ще дойде момент, в който няма да има какво повече да дадеш. Научих - че думите са мощно оръжие. С тях можеш да постигнеш повече, отколкото с делата си. Научих - че ако с някого няма за какво да си говорите, това не значи непременно, че сте твърде различни. Може би си приличате прекалено много. Научих - че скромността не е отживелица, а днес тя се цени повече от всякога, защото се среща рядко. Научих - че вика на ума не може да заглуши шепота на сърцето. Научих - че дори да си на прав път, ако стоиш на едно място, ще те прегазят.

Научих - че сбъдването на нещо, за което сме мечтали, може да ни направи повече нещастни, отколкото щастливи. Научих - че не не срамно да кажеш „не знам”. Научих - че може да се влюбиш истински повече от веднъж. Научих - че каквото е твоето отношение към другите, такова ще е и тяхното към теб. Научих - че когато нещо те кара да се чувстваш зле, просто не бива да го правиш. Научих - че любовта невинаги ти дава това, което очакваш от нея. Научих - че ако винаги се стремиш да се харесаш на другите, никога няма да успееш да го постигнеш. Научих - че повечето хора са склонни да търсят и да намират вината във всеки друг, но не и в тях самите. Научих - че най-голямата грешка е да отречеш нещо, само защото не го разбираш.

Снимка: Weheartit

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти