Гневът на монарха: Как Елизабет II уволни бавачката на Чарлз, която се осмели да не ѝ се подчини

Бавачките са неразделна част от живота на кралското семейство. Те помагат на родителите с децата, докато са заети да изпълняват служебните си задължения. 

Като се има предвид колко време детегледачките прекарват с наследниците, не е изненадващо, че тези жени често стават практически част от семейството. Това обаче не винаги е в техен плюс. Например, Елизабет II веднъж уволнява една от бавачките на принц Чарлз за превишаване на нейните правомощия.  

кралско семейство
Снимка: Getty

Кралският писател Брайън Козловски разкри, че жена, която е работила като бавачка на Чарлз, е била твърде придирчива към храната и е загубила работата си. 

„Казват, че тя изпитвала удоволствие да се налага в кухнята на двореца със строгите си стандарти. Ястията за младия Чарлз непрекъснато се променяли въз основа на личните капризи на бавачката. В крайна сметка това не се харесало на кралицата и я уволнила”, казва той. 

кралско семейство
Снимка: Getty

Освен това, според автора, имало конкретен инцидент, след който чашата преляла. „Кралицата поискала на Чарлз да бъде сервиран специален пудинг, който според нея щял да му хареса. Бавачката не одобрила това и премахнала десерта от менюто. С това си навлякла гнева на Елизабет. Никой няма право да спори с исканията на кралицата.”, цитира Mirror.co.uk думите на Козловски. 

 

кралско семейство
Снимка: Getty

Любопитно е, че спорове по въпроси, свързани с храната, възникват и между принцеса Даяна и бавачката на синовете й Тиги Лег-Брук. „Винаги беше забавно да готвя за Уилям и Хари, защото имаше постоянна битка между принцеса Даяна и бавачката. Детегледачката настояваше момчетата винаги да ядат зеленчуци и плодове, а майка им казваше, че ако не искат, могат да хапват хамбургери, хот-дог и други подобни“, казва бившият кралски готвач Дарън Макгрейди пред Delish. 

даяна хари уилям
Снимка: Getty

Освен това от първия си работен ден в двореца Тиги си води бележки, в които обвинява Даяна, че не се интересува от децата. Бавачката дори стига до вестниците: „Давам им това, от което имат нужда на този етап: чист въздух, стрелба и коне. Тя им дава тенис ракети и им купува пуканки на кино” 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти