Избери си мартеница и разбери късмета си за този месец

мартеници
Снимка: iStock

Празникът Баба Марта е онова ведро време от годината, в което се заражда надеждата за ново начало. Зимата все още не иска да си тръгне и упорито напомня за себе си, но първите топли слънчеви лъчи разкъсват като копия мразовитите утрини и носят живот. 

Казват, че Баба Марта е непостоянна и променлива като жена, но тя по-скоро е непостоянна и променлива като живота – добра или лоша в зависимост от това какви са делата ни. 

Дълбоко вкоренени в българските традиции, малките талисмани за здраве и късмет, мартениците, носят символично послание - червеният конец е силата, кръвта, слънцето и топлината, а белият конец пък е доброто начало и светлината. В белия цвят е втъкана чистотата на отношенията между хората, а червеният носи топлината на приятелството.

На 1 март и млади, и стари се окичват с пискюли и плетеници от червени и бели конци. Разменяме си с вълнение мартениците и гордо ги носим до момента, в който трябва ритуално да ги свалим и да проверим какъв ще бъде късметът ни.

Избрахме осем красиви мартенички измежду които да се спрете на една. Вашата мартеница ще ви разкрие важно послание, с което да засилите късмета си този месец.

мартеници
Снимка: iStock

Проверете значението на избора ви в галерията: 

Какво разкрива твоята мартеница

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти