Йозеф Менгеле - 20 ужасяващи факта за "Ангела на смъртта" от Аушвиц

Ако попитате хората кое е най-лошото нещо, което се е случвало в човешката история, мнозина от тях ще отговорят Холокоста. Ако ги попитате кой е най-бруталният човек, живял по време на Холокоста, най-вероятно ще чуете името Йозеф Менгеле. Наричан "Ангелът на смъртта", Менгеле е провеждал ужасяващи експерименти върху живи хора, повечето деца.

Историята трябва да се знае и помни, дори ужасните части от нея, за да знаем кои грешки да не повтаряме никога повече. Ето защо днес ще ви запознаем с 20 малко известни факта за "Ангела на смъртта" и неговите зверства по време на Втората световна война.

Вижте ги тук >>>

Д-р Йозеф Менгеле завършва антропология и медицина в Мюнхенския университет. По време на Втората световна война става германски офицер от SS и лекар в концлагера Аушвиц в Полша. Той е един от хората, решаващи кои от лагеристите да бъдат убити в газовите камери и кои да живеят, като бъдат изпратени на принудителен труд.

Ето защо всички се страхували от него и треперели пред думата му. Но едва ли някой е можел да си представи колко по-страшно от това да умреш може да се окаже положението, ако станеш обект от експериментите на Йозеф Менгеле...

„Така и така ще бъдат обгазени... Тази възможност повече никога няма да я има“, казал д-р Менгеле, който е известен с жестоките си експерименти с хора в Аушвиц

Към ужасяващите факти >>>

менгеле
Снимка: Getty/Gulliver

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти