Край на стреса и умората: 10 „щастливи“ храни, които ще подобрят настроението ви

След празниците и обилните семейни угощения почти всеки се чувства леко напълнял, отпаднал и дори малко депресиран. Това е напълно нормално, особено през пролетта, когато върху психиката ни действат промените във времето, вълнението от наближаващите топли месеци и нуждата да свалим няколко пласта от дрехите си.

Прочетете още по темата тук >>> В капана на пролетната депресия: Защо се чувстваме потиснати при смяната на сезона?

Храните, които консумираме, определено играят важна роля не само за физическото ви здраве, но и за емоционалното и психическото ви благосъстояние.

Когато узнаете как да подбирате правилната храна за добро психично здраве, можете не само да подобрите настроението и ефективността си, но и да се справяте по-успешно със стреса и безпокойството.

Според множество проучвания балансираната и богата на хранителни вещества диета, включваща сложни въглехидрати, протеини и омега-3, може да намали риска от депресия и други психични проблеми.

храни здраве
Снимка: iStock

Обработените и бързи храни, от друга страна, имат обратния ефект. Въпреки че може да бъде изкушаващо да хапнете бургер, пица или сладолед, когато се почувствате отпаднали, мазните, сладките и калоричните храни всъщност могат да повлияят зле на психическото ви благополучие.

Ето защо ви съветваме да добавите повече полезни храни към менюто си още днес. Открийте в галерията кои 10 от тях ще ви помогнат да се почувствате по-щастливи, спокойни и уверени:

10 „щастливи“ храни за по-добро настроение

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти