Големият „недостатък“ на умната жена (не е този, който си мислите)

жена
Снимка: iStock

Привикнати сме да мислим, че красивите жени не блестят с особен интелект, както и обратното. Според изследователи обаче сред „недостатъците“ на edna умна жена не е по-малко привлекателният външен вид, а по-силният характер.

Учени от Австралия стигат до извода, че жените, надарени с ум, имат добра памет, практически нямат предразсъдъци, по-мотивирани са и винаги постигат целите си, пишат от Енергетика. Според изследователите жените с буен нрав са по-умни не само в рационален, но и в емоционален план.

Какво притежава жената, за която мъжете са готови на всичко?

Сложно устроените жени гледат на света по-обективно и открито. При вземането на решения те се ръководят от рационалния, а не от емоционалния аспект.

Авторите на изследването твърдят, че жените с тежък характер по-добре осъзнават заобикалящата ги реалност, анализират не само собственото си поведение, но и поведението на другите хора. Те по-често се разочароват, защото винаги са фокусирани върху резултата.

Сантименталните и романтични личности се провалят по-често от разочарованите циници. Защото, за разлика от последните, те вземат решения чрез емоциите си и рядко слушат гласа на здравия разум.

11-те черти на незабравимата жена

Сложно устроените хора, разочаровани от живота, живеят без розови очила, затова подхождат към поставянето на цели по-спокойно, без излишни емоции. Проблемите за тях не са причина да хленчат, а са просто проблеми, които трябва да бъдат решени.

Жените сред тях са по-независими и по-агресивно отстояват личните си граници. Те знаят точно какво искат от живота и не се страхуват да кажат истината на партньора си, дори знаейки, че няма да му е много приятно да я чуе. Но междувременно те знаят и как да уважават личните граници на партньора и са готови да чуят истината за себе си.

Сложните жени са прекрасни по свой начин, но често са самотни. Рядко се среща мъж, надарен с толкова висок емоционален интелект, че да е способен да подкрепи зряла жена с нейните принципи и потребности.

Няколко причини жените да стоят необвързани с години

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти