Има 9 вида интелигентност: провери коя притежаваш

жена дневен
Снимка: iStock

Интелигентността е нещо, което всички искаме да притежаваме, но трудно можем да обясним какво представлява.

В Уикипедия намираме следното определение за интелигентност: потенциалната (вродена) способност на даден съзнателен индивид да прави изводи (умозаключения) върху дадена информация. Степента на интелигентност не зависи от количеството информация (знания и опит), натрупана от индивида.

Как в такъв случай уж интелигентни хора не са способни да изпитат съчувствие? Или пък не могат да се справят с научаването на чужд език?

И как интелигентният музикант не може да се справи с разрешаването на проблемите, с които се занимава интелигентният програмист?

Тестовете за интелигентност се оказват сериозна трудност за хора, които владеят по няколко езика и са добри специалисти в своята си област. Къде е причината?

Обяснението е дадено отдавна от психолога Хаурд Гарднър, само трябва да си го припомним. В книгата си „Теория за множествената интелигенност“, той обяснява, че има различни типове интелигентност, независими една от друга. Според него всички човешки същества притежават всички типове интелигентност, но развити в различна степен.

В галерията ни вижте кои са 9-те типа интелигентност и споделете с нас към кой тип интелигентни хора спадате вие...

9-те типа интелигентност

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти