Един за всички, всички срещу Мастагарков: има ли шанс Благо да оцелее сред Старейшините?

Който се опитва да се хареса на всички, накрая не е обичан от никого. Тази добре позната мисъл изглежда важи в пълна сила за модела и бивш футболист Благомир Мастагарков.

Стратегията на красавеца в „Игри на волята“ 5 изглежда беше да се разбира с всички и да не тръгва открито срещу никого. За негово съжаление обаче това поведение му навлече гнева на повечето му съотборници.

Игри на волята
Снимка: NOVA

Първа срещу него се настрои Денислава, когато Мастагарков предложи на елиминационен дуел да бъдат изпратени двете жени от Старейшините преди няколко седмици. А фактът, че после се опита да отрече, че това се е случило, само повече разгневи останалите.

След това най-близкият му дотогава човек, Мартин, се почувства предаден при гласуването за капитан и се обърна срещу него с настървение, което премина в почти пълна нетърпимост. На фона на това Краси Дунев се опита да запази добри отношения и с двата лагера, но неговата дипломатичност по-скоро разочарова зрителите.

Игри на волята
Снимка: NOVA

В резултат на всичко това Мастагарков изглежда ще е вечният бушон на Старейшините – правят го капитан, за да отпадне, а ако не сработи това, вероятно го очаква елиминационен дуел.

И както често става, когато всички се нахвърлят върху някого, зрителите започнаха да не одобряват нарочването на един играч и липсата на каквато и да е подкрепа от страна на останалите, особено от утвърдени и успели спортисти като Дунев и Оряшкова. 

Всеки опит на Благо да намери съюзник и опора удари на камък и само засили негативното отношение на останалите към него.

Единствено Момчил се осмелява да застане на страната на Мастагарков – дали от симпатия, или просто защото чувства, че не е справедливо всички да са срещу един.

А бойният вик на Старейшините вече наистина звучи абсурдно – фразата „Един за всички, всички за един“ търпи всякакви иронични трансформации в мрежата.

Феноменът зрителите да симпатизират на онзи, който е нападан от останалите, е добре познат на всички фенове на риалити форматите. В такива случаи колкото повече критики отправя мнозинството към „жертвата“ си, толкова повече нападаният печели подкрепата на аудиторията (дори да я е дразнел преди това).

По всичко личи, че довечера ни очаква решаващ епизод – вече видяхме, че е възможно Мартин да подаде ръка на заклетия си враг Мастагарков, а капитанската битка ще приключи с важно решение, което победителят трябва да вземе.

Затова в момента въпросът е има ли шанс Мастагарков при Старейшините и възможно ли е да стане Гладиатор, за да се спаси?

От друга страна в червеното племе вече властва друг заклет враг на Благо – Виолета. Тя отдавна е обявила своята нетърпимост към Мастагарков като играч.

Игри на волята
Снимка: NOVA

Така положението на бившия футболист изглежда е истинско въплъщение на израза „между Сцила и Харибда“ – двете морски чудовища в гръцката митология, които символизират отчаяния избор, който понякога трябва да вземем между две злини.

Дали Мастагарков ще се пребори за поредна победа на арената въпреки контузията си и ще има ли ново разместване в племената – очакваме да разберем довечера от 20 часа в ефира на NOVA.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти