Сънувате ли цветно? Ето какво е духовното послание на цветовете, които виждате насън

Едно от най-старите и най-известни изследвания на сънищата е от 1943 г., като 70,7% от 277 студенти съобщават, че почти никога не виждат цветове в сънищата си, в сравнение със само 10%, отговарящи, че сънуват цветно „често“ или „много често.”

Затова в продължение на години много психолози вярват, че сънищата ни са черно-бели. Цветът насън се е считало за необичайно явление, появяващо се предимно при емоционално заредени събития.

сън
Снимка: iStock

Хората обаче започват да забелязват, че сънищата им се по-цветни след широкото разпространение на цветната телевизия и цветната фотография през 50-те и 60-те години на миналия век. Така митът за изцяло черно-белите сънища е развенчан през 60-те години.

Всъщност според Австралийското психологическо общество повечето хора сънуват цветни сънища. В проучване на 4000 души на възраст между 18 и 90 години, около 75% докладват, че са сънували цветно поне веднъж, докато само на 13% това никога не се е случвало.

Цветовете отдавна са свързани с нашите емоции, така че виждането на определен цвят насън може да бъде отражение на нашето емоционално състояние. От друга страна това може да бъде и някакъв знак за потиснати желания и нужди, които не бива да пренебрегваме, както и да се приеме за знак от вселената от каква промяна имаме нужда.

Цветовете отдавна се свързват с различни емоции, настроения, психология и символика. Освен естетическа привлекателност, цветовете имат и духовно значение.

Открийте дълбоките прозрения за себе си, до които можете да стигнете благодарение на цветовете, които виждате, докато сънувате:

Скритото духовно послание на цветовете, които виждате насън

 

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти