Да вкусиш Барселона

Да вкусиш Барселона
Снимка: Thinkstock

Тази година вкусното изложение включва един от най-големите форуми за креативни десерти в Южна Европа.

Петото издание на гастрономическия празник, наречен "Барселона дегустира", ще се състои след по-малко от месец в каталунската столица. Фестивалът, от 24 до 27 септември 2015, за пръв път се обединява с популярния сладкарски форум BCN CAKE, най-значимият по рода си в Южна Европа.

Месни деликатеси и колбаси, хляб, сладка и конфитюри, сирена, вино, плодове, занаятчийски бири, продукти с наименования за произход, тематични книги и списания, кухненски уреди, съдове и прибори, каравани с качествена улична храна..., а тази година и изобретателни авторски сладкиши.

Barcelona Degusta 2015 ще се обедини с BCN CAKE, най-значимото събитие за всички любители на сладкарството, моделирането на захарно тесто и авторските десерти.

Провеждането на това събитие в рамките на „Барселона дегустира“ ще допринесе с нови съпътстващи събития като семинари и работилници на прочути майстори-сладкари, шоколатиери, пекари и сладкарски дизайнери и така ще увеличи още повече интереса към ароматния и апетитен фестивал.

Опитай, купи, научи...
Барселона дегустира има образователен, забавен и търговски характер. Мисията на изложението е да сподели културата на храната и храненето в цялата им сложност, но под една популярна и артистична форма.

Стремежът е да се насърчи и развие потреблението на качествени продукти, независимо дали индустриални, занаятчийски или традиционни, а също да се обърне внимание върху важната роля на специализираните места за търговия на дребно в градовете.

Изложението е разделено на 11 секции, сред които: Винотека, Сиренарница, Street Food, Градина, Пейзажи, BCN Cake и включва както малки фермери и занаятчии, така и качествени индустриални производители от сектора.

За гостите събитието е възможност да открият нови вкусове, да опитат интересни продукти и да ги купят, а форматът позволява да присъстват на различни семинари, дегустации и други забавни образователни дейности, така че да придобият знания, но и да се забавляват и да се наслаждават на удоволствията на сетивата.

Някои от семинарите се провеждат на открито, в общините пространства на панаирния комплекс Montjuic Fira de Barcelona, в подножението на прочутия хълм Монтжуик. Организатори на събитието са Fira Barcelona и Alimentaria Exhibitions.

Подробности как да посетите Barcelona Degusta или да участвате като изложител тук.

Прочетете още:

Най-добрите туристически дестинации
Когато градът ти има разкошен плаж
Най-приказните кътчета на света
Местата, които трябва да посетите

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти