Най-добрите туристически дестинации за тази година

Гледка от Корфу
Снимка: Thinkstock

Съвсем не неоснователно гръцкият остров Корфу бе обявен за най-добрата плажна дестинация в Европа. Прекрасната Женева от своя страна получи титлата Най-добрия избор за градска екскурзия на континента.

Това сочат резултатите за Европа от най-престижните награди в сферата на туризма – World Travel Awards, определени в началото на август в Атина.

Лидерите в световния туризъм за 21 поредна година оценяват най-добрите дестинации, хотели, туроператори, курорти, круизи, авиокомпании, туристически бордове и маркетингови кампании по целия свят.

В края на всяка година победителите от отделните райони влизат в битка за световното отличие, което се възприема като туристически "Оскар".

Тази година Португалия като туристическа дестинация триумфира в Европа.

Столицата на Португалия Лисабон е най-добрата круизна дестинация, а нейното пристанище – най-гостоприемният порт за круизните кораби.

Мадейра пък за втора поредна година е най-добрата островна дестинация.

Намиращ се на португалска територия, Мадейра представлява архипелаг от малки острови в Атлантическия океан. Островите са Мадейра, Порто Санто и Десертас.

Най-романтичният курорт също е на португалска земя – "Вила Вита парк", Алгарве.

Комплексът "Пестана" в португалския курорт Порто Санто е най-добрият европейски "ол инклузив" курорт за 2014.

Най-добрата туристическа дестинация в Европа през 2014 г. е Йоркшир. Две поредни години маркетинговата кампания на този британски регион беше определяна като най-успешната от водещите експерти в бранша.

За най-добър европейски курорт за 2014 е Форте Вилидж в Сардиния, Италия.

Най-гостоприемният град за конференции и конгреси пък е Барселона. Акрополът в Атина е туристическата атракция номер 1 в Европа.

Португалската "Вила Жойя" бе избрана за най-добрия бутиков хотел на континента. Шведският "Леден хотел" пък е екохотел номер 1 за 2014.

За тази година сред нискотарифните компании номер 1 е "Изиджет", а най-добрата в Европа е "Луфтханза". Най-луксозният влак продължава да е "Ориент експрес".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти