"Жените са луди, а мъжете – глупави": бруталните думи на Джордж Карлин, които всеки трябва да прочете

Джордж Карлин
Снимка: iStock/Getty

Днес споделяме с вас горчивите мисли на Джордж Карлин - американски комик, актьор и писател от ирландски произход, носител на награда Грами.

Известен е с политическия и черния си хумор, като не се страхува да засяга много теми табу. Определен е от Comedy Central за втория най-велик stand-up комик на всички времена – след Ричард Прайър и преди Лени Брус. Той е и първият, който води предаването Saturday Night Live. Отива си на 22 юни 2008 година.

Текстът е публикуван със съкращения. 

Аз не знам много за връзките, но през последните години съм забелязал някои неща, свързани с двата пола - мъжете и жените, които бих искал да споделя. Мъжете и жените - големите, гръмогласни, космати мъжки същества и по-малките, по-нежните, но не по-малко гръмогласните женски същества. 

Ето най-важното, което трябва за знаете за тях:

Жените са луди, а мъжете – глупави. Основната причина да са луди жените е, че мъжете са глупави.

20 цинични цитата на известни мъже за жените

Това не е единствената причина, но е доста съществена. И, между другото, ако не сте на мнение, че мъжете са глупави, вижте новините. 99% от най-ужасяващите неща, които се случват по света, са инициирани, установени, извършени, създадени или поети от мъже.

Освен че трябва да запомним, че мъжете са глупави, важно е да си напомняме, че жените са луди. Ако не сте на мнение, че жените са луди, попитайте мъжете. Това е единственото им убеждение, което не ги кара да изглеждат глупави. Дълбоко в сърцата си те вярват, че жените напълно са загубили разсъдъка си.

Но това не се случва просто така. Не е инцидент.

Жените имат добра причина да са луди - в живота (в сравнение с мъжете) те трябва да изтърпят много повече. Те носят много по-голям товар.

Моля да ме разберете, мотивите ми да казвам всичко това не са егоистични, нито лични, не е и начин да спечеля благоразположението на жените. 

Джордж Карлин
Снимка: iStock/Getty

Ще започна с това, че жените са по-малки и по-слаби. Затова те са пребивани, изнасилвани и унижавани. От мъжете, разбира се, които са по-силни. Ако жените имаха физическо превъзходство, това нямаше да се случва. Мъжете нямаше да си позволят дори да вдигнат ръка, ако половете бяха по-равностойни. А ако жените бяха по-силни, щяха да пребиват мъжете. Просто за забавление. 

Друг сериозен проблем за жените - те винаги трябва да изглеждат добре. Или поне така си мислят те. За да са привлекателни за техните мъжки защитници. Изглежда, че цялото това обсебване от външния вид и усилията, насочени към това да се харесат на мъжете, в крайна сметка успяват. А целта им е да доведат до романтични взаимоотношения и дори сватба.

Сватбата е една от онези добри сделки, които жените получават в живота. Мъжът взима жената. Жената е взета. Нейното семейство плаща за всичко и всички стискат палци да забременее. Колкото се може по-бързо.

Бременност. Още едно вълнуващо нещо! Шанс да качиш 20 килограма, да повръщаш, да преживееш хормонален дисбаланс и следродилна депресия. Добра сделка. А всичко това нямаше да се случи, ако си беше изпила хапчето за контрацепция или си беше сложила спирала. Забележете: нейното хапче и нейната спирала. Но нека бъдем позитивни.

Джордж Карлин
Снимка: iStock/Getty

Сега тя има бебе. Бебе, което на практика отглежда сама. Стои си вкъщи по цял ден. И не спира да готви, чисти, пере, глади, пазарува, шофира и забавлява обитателите на дома. Тя е домакиня - неплатен домашен прислужник

Е, това определение е доста старомодно. Новото е толкова по-добро - сега тя има право да се образова, да избере професия и да се бори за кариерното си развитие, но някак си от нея все още се очаква да продължи да бъде неплатен домашен прислужник, когато се прибере вкъщи след работа.

Работата - мястото, където тя получава по-ниска заплата от мъжете за същите усилия. И трябва да внимава с амбициите си. И от време на време е опредметявана и сексуализирана. 

Ако всичко това не ви е достатъчно, нека споменем още вълнуващи физически превъзходства - менструация, предменструални симптоми, крампи, раждане, секцио, аборт, стрии, кърмене, менопауза... 

10-те закона на "алфа жените"

И в замяна на всичко това,  в замяна на цялото това малтретиране от майката природа, какво получават жените?

Ами, влизат първи в спасителните лодки. Поне на теория. Колко често според вас се случва това?

О, да, и нека не забравяме, че много мъже често им отварят вратата. Нещо повече, някои мъже са изключително впечатлени от това свое усилие, даже се хвалят. 

Ще ви кажа каква сделка сключват жените. Те са по-голямата част от населението на планетата и продължават да теглят късата клечка. 

И още едно доказателство за неравенството между половете. Това обаче е в плюс на жените - те живеят по-дълго. Това се случва на фона на всички ужасни неща, с които те трябва да се справят. 

Е, според вас кой е силният пол - мъжът или жената? Предположете.

И в заключение, забравих една от най-големите трудности в живота на жените - принудени са да се примирят с мъжете.

10 филма, които всяка жена трябва да гледа САМА

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти