Поетичният бестселър на Маргарита Петкова и Добромир Банев „Абсурдни времена“ излиза с нецензурирана версия

книга Абсурдни времена
Снимка: Издателство Персей/iStock

Преди десетина години книгата на Маргарита Петкова и Добромир Банев - „Абсурдни времена“, беше водещ бестселър в продължение на седмици. Сега тя се завръща заедно с още по-абсурдно-любовни стихове на изключителния тандем.

За Свети Валентин излиза нецензурираната версия на този поетичен шедьовър, която този път включва непубликувани досега стихове. Новото допълнено издание с твърди корици е тазгодишното предложение на изд. „Персей“ за Празника на влюбените.

книга Абсурдни времена
Снимка: Издателство Персей

Лирическите герои в книгата бясно препускат през любовта, на която всички ние сме съпричастни в настоящото абсурдно време. Поетичният диалог следва собствен логичен сюжет, което стана повод да бъде поставен на голямата театрална сцена с участието на Нона Йотова и Петър Антонов. Едноименният спектакъл обиколи българските градове и продължава да се играе и днес при огромен успех.

Маргарита Петкова и Добромир Банев, които са любими гост-автори в Edna, смятат, че времената винаги са абсурдни, затова любовта е вечна.

В поетичен диалог са показани всичките състояния на любовта. В книгата припознаваме себе си такива, каквито сме се чувствали някога, или такива, каквито мечтаем да бъдем в компанията на човека до себе си.

Егоизмът често надделява, но мисълта за любимите бързо ни връща на земята. Недоволството е непрестанен спътник, но споделената бутилка вино ни кара да погледнем към утрешния ден с нова надежда.

Ревността ни погубва, но остава сигурен начин да заявим своята любов пред света. Скандали и целувки се редуват като дни, в които нищо няма да се повтори, или поне не по същия начин. Когато сме влюбени, ние сме образи от картини на Дега и Климт. Сцените от минало и настояще са като във филм, за който би завидял самият Тарантино.

Животът ни е психодиспансер, където намираме онзи, с когото „по лудост си приличаме“, за да упражним изконното си право да обичаме и да бъдем обичани. И за това никой не може да ни сочи с пръст. Единствено нашето легло може да ни съди. В името на любовта, която остава завинаги, независимо колко е позволила да вземем от нея.

книга Абсурдни времена
Снимка: Издателство Персей

„Абсурдни времена – нецензурираната версия“ съдържа и черно-бели снимки на поетите, направени през последните 10 години от фотографа Ивелина Чолакова – автор и на снимката от корицата на книгата.

Официалната премиера на „Абсурдни времена – нецензурираната версия“ е насрочена за 10 февруари от 18.30 часа в столичния клуб „Ялта“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти