Астрономически феномен: наблюдаваме Уран и звезден дъжд тази нощ

Уран планети планета астрология зодии
Снимка: iStock

Разстоянието между Земята и Уран, които са в опозиция, ще бъде минимално тази година на 5 ноември, което ще създаде най-добри условия за наблюдение на планетата, съобщи сайтът „Ърт скай“, цитиран от NOVA.

Това е най-подходящото време за наблюдение на седмата планета през телескоп. Разстоянието между Земята и Уран тогава ще е минималното за 2021 г. – 2,8 милиарда км (18,73 астрономически единици).

При опозиция центърът на планетите е на една линия, като Земята е между Слънцето и „противоположната“ планета. Всяка година Уран се намира по-високо в небето на северните ширини. Най-доброто време за наблюдение е от есента до края на зимата.

Уран обаче не свети силно на небосклона и дори на тъмно небе едва се вижда с невъоръжено око, стига човек да знае къде да гледа – пред съзвездието Овен. За щастие на звездобройците новолунието беше предишния ден и светлината от Луната няма да пречи на наблюденията.

Ретрограден Уран вече наблюдавахме през първите две седмици на 2021 г. На 20 август планетата се завърна към това състояние и ще остане в него до края на годината. Тук можете да разберете как вашият знак в Уран предопределя начина, по който ще промените света.

Какво да очаква всяка зодия от ретроградния Уран

Освен това тази година опозицията съвпада с пика на метеорния поток Южни Тауриди. Разберете как да помогнете на желанията си да се сбъднат, когато видите падаща звезда!

Как да сбъднете желанията си, когато видите падаща звезда

Прочетете какво още ви очаква тази есен:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти