5-те манипулативни техники, с които нарцисистът те контролира

нарцисист
Снимка: iStock

Свикнали сме с термина „нарцисист“ и го чуваме доста често около себе си. Обикновено така описваме хора, които са твърде егоцентрични и суетни. Кой обаче от време на време не се държи леко самовлюбено?

Може да се окаже, че тези качества на характера, които всеки понякога демонстрира, всъщност омаловажават симптомите на хората, които наистина имат това разстройство.

И докато всеки от нас е склонен да се държи като нарцис, то нарцисизмът като реално разстройство на личността е нещо съвсем различно.

Хората, които отговарят на критериите за нарцистично разстройство на личността, могат да действат по изключително манипулативни начини в контекста на интимните взаимоотношения поради тяхната неискреност, липсата им на емпатия и склонността да се възползват от околните, информират от сайта yourtango.

Важно е във всеки вид връзка да се научим да разпознаваме притеснителните сигнали при общуване с хора, които носят нарцистични черти. Така можем да поставим граници и да вземем решение кого да запазим в живота си.

В галерията разкриваме кои са 5-те манипулативни техники, с които нарцисистът ни превръща в своя „жертва“:

5-те тактики за манипулация на нарцисиста


 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти