Опасност! 10 храни с палмово масло, които трябва да избягвате

Палмовото масло е най-консумираното растително масло на планетата, 72% от което се използва в хранително-вкусовата промишленост. Междувременно, според Световната здравна организация, редовната му употреба води до много опасни заболявания, включително атеросклероза и коронарна болест на сърцето.  

Трябва да се замислите сериозно върху това, че прекомерната употреба на хранителни продукти, които съдържат палмово масло, може да има неблагоприятни последици за нашето здраве. Този вид масло е известен източник на трансмазнини, които са асоциирани със сериозни здравословни проблеми като затлъстяване и диабет. 

палмово масло
Снимка: iStock

Въпреки че палмовото масло не съдържа холестерол, то е богато на наситени мазнини, които могат да повишат нивата на "лошия" холестерол в организма. 

Освен това, изследвания показват, че палмитиновата киселина, която се среща в този вид масло и е често срещан компонент в множество сладкиши, бисквити и шоколади, може да увеличи вероятността за развитие на метастази при ракови заболявания, като позволява на раковите клетки да се разпространяват в други части на тялото. 

Казваме ви в кои продукти най-често се използва палмово масло (ако е възможно, те трябва да бъдат ограничени или напълно изключени от диетата). 

10 храни с палмово масло, които трябва да избягвате

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти