Създадено за Магне В6 Стоп Стрес

Твърде здравословният живот също уморява

Да се грижиш за здравето си би трябвало да е най-естественото желание на всеки, защото живот с болежки и оплаквания не е щастлив живот. Това го знаят хората, които са успели да се справят със здравословен проблем или да променят лош навик, и са започнали отново да се радват на качествен и хубав живот.

Много от нас обаче живеят в крайности – ако едните не полагат никакви грижи за физическото и психическото си здраве, и се оставят на произвола на съдбата, другите пък живеят само за да спазват норми и закони, свързани със здравето. И ако за първите пътят към „поправяне“ е сякаш по-лесен и ясни, то за хората на другия полюс нещата въобще не са толкова елементарни.

диета жена храна
Снимка: Thinkstock

Модата по това да се грижиш за здравето си до степен на тотална обсесия не е съвсем нова, но пък и няма изгледи скоро да остарее. Всеки от нас познава поне един човек (или самият той е такъв), който е поставил здравето си на пиедестал и практически е подчинил живота си на това да обслужва тази единствена цел – поддържането на перфектно здраве и форма.

Нерядко такива хора живеят в страх, че ако нарушат някоя от десетките забрани, които сами са си поставили, ще настъпят опустошителни последствия за кондицията им и това с времето ги превръща в истински роби на режима на хранене, спортния режим и дори на ограничения им социален живот. В този смисъл, да променим навика да се грижим толкова яростно за здравето си и да се научим да живеем по-свободно и по-щадящо към нас самите, е истински трудна задача.

За да постигнем така мечтания баланс в тази грижа, е необходимо да дефинираме няколко наистина съществени фактора за това да сме във форма, и всичко останало да се опитаме да сведем до здравословен минимум. Обикновено това са точно четири неща – качествен сън, пълноценно хранене, разумно движение и удовлетворяващ социален/професионален живот. Написано така, наистина изглежда лесно, но понякога не е и това го знаят най-вече хората, които живеят в страх да не нарушат някое „правило“ за „правилен“ живот.

диета
Снимка: Thinkstock

Ако във всекидневието си изпитвате непрекъсната тревожност, усещане, че нещо изпускате от контрол, което пък води до нервност и неспособност да се отпускате и да почивате, може би е добра идея да помислите защо това е така.

Какъв е източникът ви на стрес и можете ли да го моделирате или премахнете изцяло? Ако е невъзможно – тогава потърсете начин да успокоите тялото и ума, така че те да могат да почиват и да поемат стреса по-лесно. В опитите да се отпуснете непременно трябва да присъства и помощник отвън, и обикновено това са добавките с магнезий.

Много е изписано за магнезия, но никога не е достатъчно. Това е минерал с жизненоважна роля за правилното ни функциониране - от мускули, през нервна система и сърдечно-съдова система, магнезият има участие в стотици процеси и от неговото присъствие в тялото ни зависи и това как се чувстваме и можем ли да се справяме с елементарни стресови ситуации.

стрес
Снимка: iStock

Най-лошото на магнезият е, че в състояние на стрес буквално изчезва от телата ни, и тогава се налага да си го набавяме под формата на добавки. Сам по себе си обаче магнезият не е достатъчен, за да се справи със стреса. Важно е да е комбиниран с витамини от В групата, и особено В6 и В9, както е в Магне В6 Стоп Стрес. Витамините от В-групата сами по себе си влияят благотворно на редица процеси в тялото (производство на червени кръвни телца, поддържане на добър метаболизъм, поддържане на сърдечно-съдовата система в добро състояние и т.н.)

А за борбата със стреса всъщност най-важното е в съдържанието на избраният продукт да има включен адаптоген, както е в Магне В6 Стоп Стрес. Екстрактът от Златен корен, който е основен компонент в продукта, по естествен, природен начин отпуска тялото и ума и позволява дори и най-напрегнатия човек да се отпусне и да релаксира. Магне В6 Стоп Стрес е добавка, чиито ползи се усещат след дългосрочна употреба.

диета
Снимка: Thinkstock

Пийте по една таблетка всеки ден, с чаша вода, по време на хранене, и помнете, че колкото и добавки да пиете, нищо не може да пребори вътрешната ви бариера пред това да живеете удовлетворяващ и щастлив живот.

Позволете си да изпитвате удоволствие от малките неща в живота и не си поставяйте твърде много правила, защото истината е, че сме се родили, за да се наслаждаваме на живота в неговото изобилие и ресурси, а не да се ограничаваме и лишаваме от нещата, които ни правят щастливи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти