Създадено за

Как да постигнем идеалната професионална прическа у дома в няколко лесни стъпки?

Как да постигнем идеалната професионална прическа у дома в няколко лесни стъпки?
Снимка: iStock/Getty Images

Идва времето от годината, което е съпроводено с блясък, партита и много тостове. Знаем, че не искате да изглеждате по един и същи начин на всички парти локации и дестинации – всеки повод заслужава различен тоалет, прическа, грим...Това, обаче, може лекичко да изтормози косата ви, особено ако не е свикнала на празничното темпо. Не се притеснявайте! От Edna сме ви подготвили страхотни идеи как да имате здрава и защитена коса, като в същото време блестите като звезда навсякъде, където се появите.

Стъпка 1: Подгответе косата за приключения

Въпреки че горещият душ може да ви се стори изкушаващ, когато температурата е под нулата, твърде топлата вода може да отнеме влагата от косата ви, което я прави по-крехка и уязвима към накъсване. Вместо това измийте косата си с хладка вода и след това я изплакнете с още по-хладка. В сезона на парти прическите, използвайте по-мек и лек шампоан, подходящ за ежедневна употреба, който да не утежнява допълнително.

Снимка: iStock/Getty Images

Стъпка 2: Оформете с любов и грижа

Прическата винаги е според повода и настроението. За едното парти ще искате да сте с красиви, спускащи се волно къдрици, на другото копнеете да приберете същите тези къдрици в елегантен кок, а на трето ще желаете да блестите с безупречно изправена, гладка коса. Преди да посегнете към пресата или машата, трябва да нанесете топлинна защита, за да предпазите косата си. Но защо това е толкова важна стъпка? 10% от косата е вода, която чрез нагряване се изпарява, а съединенията в косъма се увреждат.

Задачата на топлинната защита е да покрие косата ви с полимерен слой. Препоръчваме ви Taft Heat Protection Spray, който ви осигурява защита до 230 градуса и има цели 72 часа ефект против наелектризиране. Съвместим е със сешоар, преса или маша. Формулата му, обогатена с пантенол, който омекотява и хидратира косъма, придава на косата естествено изглеждащ блясък – за още по-блестящи моменти, през които да се радвате на здравата си коса.

Снимка: Taft

Стъпка 3: Запетачайте с усмивка

След като вече сте преобразили косата си в прическата, която да омае всички, е време да направите така, че тя да издържи възможно най-дълго време. Тук на помощ идват стилизиращите продукти са коса. Ако се нуждаете от повече обем, но не искате да утежнявате допълнително косата си, препоръчваме ви спрея Taft Blow Dry при сушене със сешоар – за 24-часова издръжливост и лекота.

Снимка: Taft

Усещате, че косата ви е започнала да изтънява, но имате нужда от обем? Тогава пяната за коса Taft Volume Mousse с високо ниво на фиксация е правилният продукт за стилната ви визия. Ефектът на пяната е дълготраен, а косата ще запази своето естествено движение.

Снимка: Taft

Ако сте се спрели на „по-засукана“ прическа, която има нужда от силен и продължителен контрол, на помощ идва Taft Power Cashmere - фиксиращ лак, който е подходящ дори и за суха и увредена коса. Осигурява до 24-часова фиксация без да лепне и оставя косата с кашмирена мекота, без да я утежнява.

Снимка: Taft

За вас, скъпи къдрокоски, имаме невероятно предложение - Taft Curl Styling Balm, който ще ви осигури добре оформени и жизнени къдрици. Формулата му е обогатена с глицерин и пантенол, които хидратират косата и я поддържат мека и еластична, освен това предпазва и от наелектризиране.

Снимка: Taft

Ето, че сте готови с прическите за всички партита, които тепърва ви предстоят – просто се доверете на стила си и на Taft. Блясък, камера, екшън!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти