Създадено за

Кои продукти „опитомяват“ косата през зимата

Кои продукти „опитомяват“ косата през зимата
Снимка: iStock/Getty Images

Модата се развива, променя, повтаря и след това се променя отново. Каквото е било модерно преди 5 години, може би ще се върне пак след 15, но това няма никакво значение, защото живеем в настоящето и важното е какво е модерно сега.

Модните тенденции в прическите и стилизирането на косата също имат своите завои - достатъчно е да погледнете как са изглеждали косите на жените преди десетилетие, за да разберете, че много неща са се променили оттогава. При това промяната е не само година за година, а сезон за сезон, което означава, че е време да обърнем внимание на косата си и да я приведем в най-актуалния за този сезон вид.

Когато говорим за зимни трендове при прическите, обикновено ги обвързваме с темата за уют, комфорт и елегантност. Трябва да признаем, също така, че зимата не е най-удачният сезон за тестване на невероятно оригинални прически, защото през тези месеци най-често сме увити в шалове, а косата се намира на топка под някоя шапка или качулка. И все пак, зимата има своето поле за изява под формата на много празнични поводи, когато можете да блеснете със зашеметяваща прическа.

Снимка: iStock/Getty Images

И ако вече искате да знаете какво отреждат тенденциите за прически в сезон есен/зима 2023, няма да се бавим, а казваме веднага. Една от актуалните прически в момента е така наречената „мека вълнá“, което, както сигурно сами се сещате, означава прическа, изпълнена с нежни и обемни вълни. За да я постигнете, разбира се, ще ви трябва доста коса – или поне достатъчно, за да позволи да бъде оформена вълнообразно, но освен косата, е необходимо да имате под ръка подходящите стилизиращи продукти. Без тях нито една прическа няма да изглежда така, както трябва да изглежда, и това е известно на всяка жена, затова днес ще поговорим и за неоценимата помощ, която ни оказват професионалните стилизиращи продукти.

Снимка: iStock/Getty Images

През зимата стилизиращите продукти са повече от просто помощ за оформяне на косата – често те помагат да се съхрани влагата и еластичността на косъма, който страда, от една страна, от лошите атмосферни условия (студ, замърсен въздух) и, от друга – от това, че ходим повече с шапки и качулки, под които косата често е вързана. Към това добавяме и нуждата, все пак, тази коса да изглежда добре, защото все някога ще се наложи да свалим шапката – например на коледното парти, на което дрескодът е официално облекло.

Всичко това означава, че е добре вкъщи да разполагаме с подходящите стилизиращи продукти, които ще ни дадат възможност едновременно да се грижим за здравето на косата, но и за нейния зашеметяващ външен вид. Въпросът е – кои са тези продукти, изпълняващи няколко роли накуп?

Още с първия лак за коса, който представя пред света преди повече от 60 години, брандът Taft се заявява безапелационно в нишата на продуктите за стилизиране на коса. Без значение дали търсите фантастичен обем, силен блясък или така популярната супер фиксация на косата при всякакви условия, продуктите на Taft са създадени, за да отговорят на вашите нужди и изисквания. В портфолиото на бранда влизат разнообразни стилизанти – от лакове, мусове, вакси и балсами до гелове и глина. Всички те осигуряват безупречна, дълготрайна фиксация на косата ви, а оттам – и мечтаното ѝ стилизиране и оформяне в прическа. Ако още сте боси на тема „стилизиращи продукти“, ето няколко насоки, които ще ви помогнат да се ориентирате какво ви е необходимо.

Снимка: iStock/Getty Images

Лаковете за коса винаги са под формата на аерозол, а функцията им е да фиксират здраво косата. Стилизиращата пяна също е под формата на аерозол, но има за цел да придаде обем и блясък, както и някакъв конкретен вид на косата – например да оформи къдрици.

Топлинната защита обикновено е в спрей помпа и се използва за защита на косъма при изправяне или сушене със сешоар , както и за да придаде блясък на косъма. Гелът най-често идва в буркан или тубичка и се използва за фиксация и стил. Ваксите, пастите, кремовете и глината са продукти, използвани, за да придадат форма и текстура на косата, а пудрата – обем и лекота. Соленият спрей също е създаден с цел подобряване на текстурата.

Taft предлагат иновативни продукти във всеки от сегментите – от стилизиране и фиксация, където са позиционирани над 8 вида гелове и вакси с различна сила на действие, през огромен асортимент от лакове, пяна и специалитети (за моментално разкрасяване, гъвкавост, блясък, обем и фиксация), продукти за къдрици и топлинна защита, иновативни спрейове за обем (дори и за много тънка коса).

Специалитетите на Taft са продукти, таргетиращи специфични сегменти и нужди. В тях влизат например жените с къдрави коси, чиито къдрици се наелектризират или лесно губят формата си. Taft Curl Balm осигурява дълготрайни и добре оформени къдрици, с ефект против наелектризиране, без слепване и с до 24 часа фиксация.

Снимка: Taft

Taft Heat Protection Spray пък е отговорът за тези от вас, които често използват сешоар, маша или преса за коса. Спреят защитава косата при нагряване до 230 градуса и има 72-часов ефект против наелектризиране.

Снимка: Taft

За жените, които страдат от тънка коса и липса на обем, спреят Taft Volume Blow-Dry Spray ще върне увереността им от първото използване. Напръскайте косата, след това изсушете със сешоар и ще се радвате на 24-часова фиксация без утежняване.

Снимка: Taft

Връщайки се към тенденциите на сезона, и по-специално към така актуалната прическа „мека вълнá“, вече знаете на кого да разчитате, за да има косата ви точно този мек, елегантен и идеално подхождащ на зимата вид. И както Taft обичат да казват – с тези продукти в обкръжението си всяка жена ще върви с високо вдигната глава всеки ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти