Създадено за

Пътят към мечтаната къса прическа: каква е разликата между гел, вакса, паста и глина за коса?

коса
Снимка: iStock

Познато ли ви е усещането косата да не ви слуша? Уж всичко е наред, но излизате навън и изведнъж абсолютно всеки кичур започва да има свое собствено мнение накъде да отиде и как да застане. За дамите с къса коса това може да се превърне в ежедневна битка.

Късата коса само изглежда лесна за поддръжка. Да, миенете и сушенето се случват много по-бързо и лесно, но истината е, че ако искате късата ви коса да изглежда добре всеки ден, трябва да отделите голямо внимание на стилизиратето.

Създаването на перфектната къса прическа може да бъде истинско приключение. Но както с трудности, това приключение може да бъде изпълнено и с възможности.

Можете да постигнете чудеса с правилния стилизиращ продукт. Има четири ключа към създаването на перфектната прическа за жените с по-къса коса – гелът, ваксата, пастата и глината. Тези вълшебни инструменти за извайване на мечтаната прическа се различават по своите свойства и характеристики, но имат една обща цел - позволяват ни да трансформираме вида на косата ни и да "опитомим" кичурите ни. 

Е, щом имат обща цел, как да се спрем на на някой от тези продукти и да разберем дали отговаря на нужите на косата ни? Ето няколко насоки:

Гелът е като магьосникът от средновековните приказки - той е силен, мощен и способен да оформи всеки кичур точно както си го представяме. Ваксата, от своя страна, е като изкусният скулптор, който с лекота и гъвкавост оформя косата, придавайки ѝ уникална текстура и форма. Пастата пък е като талантливият художник, готов да направи всеки кичур ефирен, игрив и лек. И накрая, глината, която придава матов завършек и структура.

Геловете на тази марка с дългогодишни традиции в създаването на стилизиращи продукти за коса разчитат на една магическа съставка - филмообразуващи полимери, които свързват влакната на косъма в полимерна матрица, за да създадат фиксация. Вслушайте се в нуждите на косата си и изберете в зависимост от това дали искате гелът ви да бъде гъвкав, с максимална фиксация, водоустойчив или лек. Изборите са няколко, което правили геловете един от най-популярните и употребявани продукти за фиксация на къса коса.

Ваксите на Taft създават средна към висока фиксация. Крайният резултат е текстурирана къса прическа със силен блясък. Подходящи са за онези моменти, в които знаете, че вятърът навън ще бъде истинско предизикателство или пък ще танцувате цяла нощ, размятайки коса, а искате прическата ви да остане красива. 

Пастите на марката са правилния избор за вас, ако се стремите към по-ниско ниво на фиксация и текстуриран, естествен вид на косата със средно ниво на блясък. Те са иделният избор за ежедневна употреба от дамите, които искат кичурите им да изглеждат леки и ефирни, без да си личи, че са нанасяли някакъв продукт.

Глините на Taft пък са тежката артилерия в стилизирането на късата коса. Създават много висока фиксация и матиран завършек.

И така, всеки от тези магични продукти за стилизиране притежава своята уникална сила и способност да превърне всеки ден в добър ден за косата ви. Необходимо е единствено да изберете този, който отговаря най-добре на вашите желания и да се потопите в света на красотата и индивидуалността.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти