Защо сънувате еротични сънища и какви са различните значения

Еротичните сънища са свързани с факта, че по време на REM фазата на съня кръвта активно се втурва към гениталиите и те стават по-чувствителни.  

Мозъкът може да рисува различни картини. Интересното е, че той не знае как да възпроизвежда непознати лица, така че героите на нашите сладки сънища стават хора, които някога сме срещали в реалността. Вие може да не си мечтаете за тях в действителност и те да не предизвикват никакви сексуални желания у вас, та дори да ви бъдат дълбоко несимпатични. 

Какво казват вашите сънища за любовния ви живот

„Често подсъзнанието чрез еротични сънища ни дава сигнали не за секс, а за съвсем други жизненоважни неща, на които трябва да обърнем внимание. По този начин мозъкът подчертава нашите страхове, комплекси и проблеми, така че да им обърнем внимание и да ги „неутрализираме“ в реалния живот“, казва сексологът Инна Мирная. 

Най-често еротичните сънища при мъжете са причинени от несъзнателно желание да се освободят от контрола, тоест да се прехвърлят доминиращата позиция на жена. А еротичните сънища при жените, напротив, се основават на желанието да доминират и да поемат инициативата от мъжа. Възможните причини за еротични сънища включват сексуална неудовлетвореност, често гледане на филми за възрастни и хормонални скокове. 

сънища
Снимка: iStock

Ето и значенията на различните видове еротични сънища:  

1. Секс с бившия 

Не мислете, че вашето подсъзнание се опитва да ви сближи с човек, с когото вие сами сте решили да се разделите. Струва си обаче да обърнете внимание на настоящите отношения, в които сексуалният интерес към партньора може да е изчезнал, например поради кавга или рутина.  

сънища
Снимка: iStock

2. Секс с приятел от същия пол 

Вместо да се съмнявате в сексуалната си ориентация, по-добре е да помислите колко сте доволни от настоящия си партньор. Сексът с друг човек - без значение с мъж или жена, може да означава, че наистина не сте щастливи в леглото.  

Какво ни подсказват нашите сънища

3. Секс с шефа си 

Ако шефът ви е могъщ и горещ като Серкан Болат, няма нужда да мислите дълго за сексуалните значения на съня. Но ако е дребен, оплешивяващ и омаловажава подчинените си, това може да подскаже желанието ви да имате повече власт на работното място. 

сънища
Снимка: iStock

4. Изневяра 

Сън, в който изневерявате на партньора си с друг човек, може да означава, че връзката ви е станала формалност и вие оставате в брака само в името на децата, бизнеса или навика. Вслушвайте се в себе си и в желанията си. Доволни ли сте от всичко в момента? Правите ли това, което винаги сте искали? Или имате нужди (които не са непременно свързани със секс и връзки), които не сте били в състояние да изпълните от дълго време? 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти