Забранените признания на една жена: защо 69 трябва да остане просто число, но не и поза

"Мисля, че последният път, в който някой се е наслаждавал на поза 69, е било през 1969 година." 

Няма как да забравим този цитат от любимия ни сериал "Сексът и градът". Още тогава ми стана ясно колко истина е събрана в това изречение. 

Около числото 69 винаги ще е забулена една мистерия, която всъщност не е мистерия изобщо.

12 причини да правим секс всеки ден

Най-често свързвано с поза в секса и много по-малко - с хармония и завършеност (заради аналогията с ин и ян), 69 е всичко, от което искам да избягам. 

И не съм само аз, милиони жени по света все още не разбират смисъла на поза 69. Може би майките им са го намирали за изключително екзотично преживяване, но в наше време кой има време за такива неуспешни експерименти?

Случи се така, че преди няколко дни се разговорихме с приятелки и, разбира се, се стигна до неизбежните теми-табу - анален секс и поза 69. И двете по съвсем различни причини.

Докато аналният секс е нещо, което не всяка жена е съгласна да "си причини", то 69 не би се появил в леглото на която и да е жена... никога повече. Защо никога повече ли? 

Защото, признаваме, пробвали сме го и така разбрахме колко неловко може да бъде едно така силно експонирано преживяване. 

В модерните филми за възрастни позата в оригиналния си вид не присъства, но пък е леко модифицирана към предпочитанията на съвременните потребители, ако мога да използвам този термин, без да предизвикам загадъчна усмивка по лицето ви. 

Според едно лично проучване, направено между мои приятели, жените и мъжете имат коренно различни изживявания по време на 69. Именно затова силният пол си пада много повече по позата, отколкото нежния т. И на какво се основава това ли? На нещо толкова просто като... гравитацията. 

Докато мъжът е легнал по гръб и е способен да се наслаждава на "любовната игра" съвсем спокойно, то жената е на колене, с главата надолу, мислейки дали случайно не е пропуснала някое косъмче "там долу". 

И как, кажете ми, можеш да се концентрираш едновременно върху оралния секс, който получаваш, и върху този, който даваш, без да загубиш удоволствие и от двете? В зависимост от настроението ви, 69 може да бъде или прекрасен старт на вечерта, или доста неловка ситуация. 

секс оргазъм
Снимка: Unsplash

Наистина... представете си, че някой ви казва: "Разбира се, че можеш да изгледаш любимия си филм, но ще трябва да сглобяваш шкафче от Икеа през същото това време." В множеството от случаи това, което получаваш, е много по-компромисно от това, което даваш. Не заради партньора ти, а заради старанието, което влагаш в неговото удоволствие.

Мъже, нямате представа колко енергия се изисква да не загубим възбудата си, докато се опитваме да ви задоволим!

Във филмите за възрастни 69 е поза, която изглежда лесна като това да караш колело. А това много рядко има общо с действителността. 

секс оргазъм
Снимка: Unsplash

В заключение: Не мога да ви кажа дали 69 е най-добрата поза на света, или пък най-лошата. Това е нещо, което само вие и партньорът ви ще разберете сами. Но ако не се получи така, както сте го гледали "по филмите", не се стряскайте. Има толкова много по-хубави неща, които можете да правите в леглото вечер заедно. 

Моят съвет е: Експериментирайте, излизайте от комфортната си зона. Само така ще разберете какво харесвате и какво - не.

6 странни неща, които се случват, когато сме сексуално привлечени към някого

Автор: Росица Костадинова

Още интересни статии, които да прочетем: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти