Преборила смъртта и по-лъчезарна от всякога: Емилия Кларк на 35

Емилия Кларк обикновено заразява с усмивката и смеха си, но животът на красивата британка, която днес навършва 35, далеч не е бил толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед след главоломния успех на „Игра на тронове“.

Емилия Айзобел Юфемия Роуз Кларк, каквото е пълното име на актрисата, се ражда в Лондон през 1986 г. Има по-голям брат, а малко познат факт са индийските ѝ корени по майчина линия – нейната прапрабаба е имала връзка с мъж от субконтинентална Индия.

Забавни и откровени изказвания на Емилия Кларк

Така баба ѝ е носила по-светъл грим, за да изсветли тена, наследен от баща си. По тази тема Кларк коментира пред “Vanity Fair”: „Фактът, че баба ми е трябвало да крие цвета на кожата си и се е опитвала отчаяно да се впише сред останалите трябва да е било невероятно трудно“.

Емилия Кларк
Снимка: Getty

Майка ѝ е маркетинг вицепрезидент на световна фирма, а нейният баща – театрален озвучител. Неговата работа запалва и интереса на 3-годишната тогава Емилия към бъдещата ѝ професия. След като три учебни заведения по актьорско майсторство я отхвърлят, Кларк е приета в Лондонския драматичен център, който тя завършва през 2009 г.

След участия в няколко пиеси, епизодични роли в телевизията и реклами, тя си поставя краен срок от една година, за да стане успешна актриса. Възможността не закъснява и през 2010 г. е избрана за ролята на Денерис Таргариен във фентъзи сериала по книгите на Джордж Р.Р. Мартин „Игра на тронове“, с която англичанката става световноизвестна.

След дебюта на поредицата през 2011 г. до края ѝ през 2019 г. Емилия Кларк получава похвали за отличната си игра като Майката на драконите, която извървява пътя от плахо момиче до яростен владетел. За ролята си в „Игра на тронове“ актрисата печели награда от изданието “Entertainment Weekly” за Най-добра актриса в поддържаща роля през 2011 г. и общо три номинации „Еми“ за Изключителна поддържаща актриса през 2013, 2015 и 2016 г.

Най-добрите модни моменти на Емилия Кларк

Едва през 2019 г. тя признава за здравословните си проблеми след края на първи сезон на сериала. Пред списание “New York” сподели, че е преживяла мозъчна аневризма, която на два пъти едва не коства живота ѝ.

Емилия Кларк
Снимка: Getty

Между сезоните на „Игра на тронове“ Кларк успява да отбележи и няколко участия на голям екран, сред които екшъна „Терминатор: Генезис“, романтичната драма „Аз преди теб“, мистерията „Глас от камъка“ и приключенския „Соло: История от Междузвездни войни“.

Финалният сезон на „Игра на тронове“ е белязан от противоречията и недоволства от страна на феновете, но не изглежда, че това е наскърбило Емилия. „Не се проверявам в Гугъл и не чета отзиви“, казва тя в интервю за “Daily Telegraph”. „Това звучи сякаш умея да се стягам, но не ми помага да чуя от някого „Ти си страхотна“ или „Ей, боклук, защо си толкова дебела?“. Това са крайностите, с които трябва да се справиш, когато четеш за себе си в интернет, затова просто не го правя.“

Емилия Кларк
Снимка: Getty

Сега, когато актрисата може да си поема въздух след края на телевизионната сага, се надяваме, че ще има повече поводи да я виждаме на голям екран след като през 2019 г. вече я гледахме в романтичната комедия „Последната Коледа“. През 2021 г. Кларк издаде авторския си комикс “Mother of Madness”, а през 2022 г. се очаква да излезе минисериала на Marvel “Secret Invasion” с нейно участие.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти