Мокрите сънища: тайното им значение и какво издават за теб

секс
Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да се събудите все още възбудени от мокър сън и дори да сте леко стъписани от дързостта му? Или пък се усмихвате доволно, изненадани от креативността на подсъзнанието ви? Е, не сте сами. Повечето хора казват, че са имали поне един мокър сън в живота си.

Теорията за приемствеността, подкрепена от множество изследователи на сънищата, потвърждава, че сънищата всъщност са отражение на будния живот. Но важи ли същото са нощните ни приключения в света на сенките?

Според неврологичния структурен модел на сънуването вашата „несъзнатa идентичност“ се появява, когато спите, защото основните изпълнителни функции са нарушени. Копнежите престъпват забраните, пренебрегват табутата и премахват задръжките. Те ви позволяват да избягате от ежедневието и да намерите убежище във фантазиите си.

секс спор двойка
Снимка: iStock

Това кара сънищата ви понякога да изглеждат така, сякаш са реузилтат на потиснати импулси. Всъщност според психоаналитичната школа, популяризирана от Зигмунд Фройд и други, има То, Аз и Свръх-Аз.

Свръх-азът представлява вашите забрани, То - вашите импулси, а егото - вашето самолюбие, което прави компромис между двете всеки ден от живота си. Когато спите, То се възползва от възможността да освободи всички мисли, които са били потиснати през деня. Внимавайте: не е задължително тези импулси да отразяват това, което наистина искате да направите. Например, ако сте сънували, че забивате плесник на леля си, не означава че искате да го направите в реалния живот.

Същото важи и за еротичните сънища. Това, че сънуваш оргия, не означава, че искаш да я изживееш.

8 сънища и значенията им

Какво казват проучванията?

Партньорите, които са във връзка от скоро и които съобщават за по-ниско сексуално удовлетворение, са по-склонни да имат еротични сънища, включващи бивш партньор.

Жените също така са по-склонни да сънуват мокри сънища, включващи настоящия им партньор, докато мъжете съобщават, че обикновено сънуват друг човек, различен от партньора им.

Всички тези резултати от проучванията отново потвърждават хипотезата, че съдържанието на сънищата отразява мислите и тревогите на съзнанието. Но не казват нищо конкретно за действията.

Не се хвърляйте в заключения обаче, тъй като това само създава повече объркване и ненужни обвинения. Ако разберете, че партньорът ви да сънува някоя друга, защото не се чувства напълно удовлетворен от сексуалния си живот, използвайте тази възможност, за да преоткриете секса заедно. Разговаряйте за фантазиите си и опитайте нещо ново, което де се хареса и на двама ви.

И както уточнихме по-горе, ако самите вие имате такива фантазии, не си създавайте излишни главоболия и притеснения. Погледнете в себе си и проучете какво може да ви е накарало да се чувствате по този начин. Или просто не дълбайте и се усмихнете - всеки ден, в който сексуалните ни желания са будни и активни, е хубав ден!

Какво казват вашите сънища за любовния ви живот

 

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти