Светът (на фантазиите) е за двама (или повече)

фантазии
Снимка: iStock

Има нещо в теб, което копнее да излезе на бял свят. Фантазия, която завладява въображението ти и не ти позволява да я потопиш в дълбините си и да я забравиш. Може би е груб секс, специални дрехи, които искаш да облечеш или “сценарий”, който включва още един човек. Притесняваш се, че човек, когото обичаш би намерил тези части от въображението ти за отблъскващи или неприемливи. Дори може би изпитваш чувство за вина.

Има два варианта, по който повечето момичета постъпват. Премълчават си и никога не се разкриват пред половинката си или късно вечер в пристъп на възбуда казват

“Искам да направим нещо различно!”

Тази реплика обаче е възможно да събуди несигурност у партньора ви и да го накара да се чувства скучен, непохватен, разочароващ.

Използвай друг подход към темата за фантазиите - отвори вратата към нов свят без да го притискаш и да го въведи в интелектуална игра и приключения.

фантазии
Снимка: iStock

Смятаме, че сме част от уж “освободено” общество от няколко десетилетия насам, но в много от нас още се таи една неприкосновеност по отношение на сексуалността ни, даже дълбоко преживян срам. Някои от нас не могат да повярват, че партньорът ни може едновременно да познава всяка наша страна и да ни уважава като човек. Но вместо да тънем в себеобречена самота, можем да превърнем “тъмната” си страна в поле за опознаване. Може би ще се изненадате, но инициирането на такъв разговор обикновено се възприема със здравословна доза любопитство и ентусиазъм от отсрещната страна.

Знам, че може да прозвучи странно, но…

Хубаво е да покажете, че сте наясно, че се гмуркате в опасни и за двама ви (трима ви, петима ви...). Така изразявате, че сте готови да започнете разговора с чувство за грижа към другия. Истински “странните” хора не биха се замислили за това.

Дълго време се питах защо такова нещо би ме възбудило. Какви части от съзнанието ми го предизвикват? Има ли нещо общо с миналото ми? Какви страхове се опитвам да преживея?

фантазии
Снимка: iStock

Сексуалните фантазии по никакъв начин не са странни или безпочвени. Те са нашият отговор към света около нас. Например, някои от нас имат лош опит с авторитети и други хора, които са имали някаква власт над тях. Може би някои от нас си представят партньорът им да носи униформа, защото подсъзнателно преработват сложните си отношения с авторитетите в живота си. Разбира се, не е нужно нищо от това да е свързано с травмите ни и не е задължително да има цяла история зад фантазиите ни.

Идеята за груб секс е в противовес с реалните ми преживявания. Обикновено много се страхувам, че мога да нараня тези, които обичам. Особено ако тава въпрос по-необузданата ми страна. Искам просто да бъда приет/а каквато/какъвто съм.

В някои случаи специфичното желание се появява поради доста трогателни лични истории и чувства. Понякога са просто плод на богатото ни въображение. Важно е все пак да подчертаете, че те са само и единствено алтернатива на реалния свят.

Нямам никакъв интерес към _____ в реалния живот, дори ме отблъсква. Но ми харесва идеята, когато представлява само игра.

Ние, възрастните, сме много объркани по отношение на игрите. Често мислим за тях като копие на реалността. Така изпускаме удоволствието от тях и собствената ни избретателност.  Децата знаят, че можеш да си играеш на вълк или пират, без да искаш да бъдеш такъв в живота. Като възрастни, това желание не изчезва от нас, просто сме потиснали начините, чрез които проличава креативността ни.

Много ти благодаря, че сподели всичко това с мен. Ще се радвам да чуя и другите ти “странни” мисли, ако някога решиш да ми споделиш.

фантазии
Снимка: iStock

Интимността се гради върху основите на странното, тъмното, неразкитото, мистериозното и светлината, която допускаме до тях. Със специален човек, който наистина ни разбира, всичко това е много по-лесно и не толкова плашещо. Дори в крайна сметка да не осъществите фантазиите си заедно, ще се познавате много по-добре от преди. Не забравяйте винаги да уважавате границите на другия, да поставяте своите и да не се впускате в нищо, ако не сте получили ентусиазирано съгласие от другия.

И най-важното - забавлявайте се!

фантазии
Снимка: iStock


 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти