Страстен секс след 10 години брак - възможно ли е?

секс
Снимка: Thinkstock

Наталия Кобилкина

Когато се подготвях да пиша тази статия, не знам защо, но се сетих за филма “Отнесени от вихъра”. Където Скарлет О’Хара е влюбена в Ашли Уилкс и независимо, че живее години наред с Рет Бътлър, тя в главата си продължава да обича измисления образ на Ашли. И едва когато Рет Бътлър я зарязва, тя разбира, че точно той е бил мъжът на нейните мечти.

Така често правят и жените в отношенията си. Ние понякога дори в брака си можем да си мислим, че това не е идеалният мъж за нас и съответно сексът не може да бъде идеален. И тук годините дори нямат значение.

Какво можем да направим, за да имаме страстен секс дори след много години брак?

• Приемете, че партньорът за вас е най-правилният (поне за момента) и изберете да го обичате. Хората не са машини и страстният секс се определя преди всичко от това какви отношения и емоции ние преживяваме заедно с партньора.

двойка секси
Снимка: Unsplash

Ако нашето сърце е някъде другаде, ако сме обидени и не се възхищаваме на партньора си, често и сексът не се получава. Първо любов и истинска близост и чак след това секс! Секс без любов е просто фитнес, независимо колко време сте заедно.

• Дайте си свобода един на друг. Приемете, че партньорът не е ваша собственост. Давам ви пример от моя личен живот. С моя мъж сме заедно почти 11 години и смея да твърдя, че сексът става все по-добър. Но ние и двамата работим за това. През този месец моят колега Игор Незовибатко провеждаше много откровен семинар по тантричен секс и аз предложих на моя мъж да отиде там без мен. Всички жени в групата бяха шокирани от моята смелост и моето доверие към него и идваха да ми стискат ръце в знак на уважение. Лично аз бях много изненадана от тяхната реакция.

Тези въпроси ще разгорещят връзката ви на мига

За мен е напълно нормално, че той иска да се развива и знам, че той е свободен човек и ще се радвам, ако той се чувства добре, дори и без мен. По същия начин и той се отнася към мен. Връзката трябва да бъде основана на доверие и уважение.

Виждам, че това е доста трудно за разбиране за повечето хора. Но точно чувството за притежание, че партньорът е даденост превръща страстния секс в рутина.

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Ако се замислите кой е бил най-страстният секс в живота ви, ще установите, че в този секс винаги има една нотка на неопределеност и несигурност. Неслучайно, точно извънбрачните връзки често са толкова възбуждащи. Така че е добре с вашия постоянен партньор да имате нещо, което правите поотделно, за да се превърне всяка ваша среща в празник.

• Правете нещо ново. За всеки човек това може да бъде нещо различно. На едни хора им харесва новите места или нови дрехи, на други игри, на трети размяна на партньори. Лично на мен и мъжа ми ни допада тантричният секс и специалните практики. Всеки трябва да инвестира в своето сексуално развитие. Не очаквайте, че страстта ще дойде сама по себе си.

двойка любов обич
Снимка: Thinkstock

• Вярвайте, че е възможно да имате още по-хубав секс с годините. Познавам доста семейства, в които хората споделят, че точно след много години брак сексът става все по-добър! Така че, вярвай и ще стане. Нашият живот е основан на вярата ни.

• Нежна и откровена комуникация. Едно от нещата, които убиват секса, са неизговорените неща и тайни. Ако нещо не е наред, то трябва да бъде казано. В противен случай, това си остава между вас и вие и партньорът ви постепенно се отдалечавате един от друг и се получава ефектът “самота в двойка”.

14-те най-добри секс съвета на всички времена

• Спете под едно одеяло. Помните ли филма с Мерил Стрийп “Любовна терапия”? Когато след много години брак героинята, изиграна от Стрийп и екранният ѝ съпруг (Томи Лий Джоунс) отиват на терапия, първият съвет на терапевта е двамата да спят заедно в едно легло и с едно одеяло. Така двойката е заедно поне 8 часа през нощта... дори през деня да изкарва по-малко време заедно. Така че, използвайте максимално нощта и наистина спете прегърнати… много прекрасна е тази близост и се събуждате в прегръдка, а какво може да бъде по-добро от това?

двойка любов обич
Снимка: Thinkstock

• Казвайте си нежни думи един на друг. Забелязала съм, че щастливите двойки често се обръщат нежно един към друг. Например - любима, сладка моя, чудо, прекрасен мой, моят бог. Много е важно с какви обръщения си говорите. Помислете как се обръщате към партньора си. Хубаво е да използвате нежни любовни думи или някакви ваши специални забавни и топли обръщения. Също така е хубаво да говорим по име един към друг.

Какво издава за характера ти любимата ти поза в секса?

• Бъдете даващи и щедри. Често ние искаме само да получаваме и в един момент спираме да даваме, подминаваме любовната игра и флирта. Давайте щедро! Правете с удоволствие това, което партньорът наистина обича. Когато децата легнат, може да запалите по една свещ, да пуснете красива музика и 10 минути просто да се погалите един друг. Само 10 минути! Не говоря за часове. Знам, че хората се оправдават често – изморена съм, нямам сили. Повярвайте, тези 10 минути близост и нежност могат да ви заредят за целия следващ ден. Ние сме хора и имаме нужда от нежност и близост.

двойка
Снимка: Thinkstock

• Внимавайте как живеете. Доказано е, че алкохолът, телевизорът, пакетираната храна, всичко това води до роботизиране, така че спираме да чувстваме и живеем като в матрица – в постоянен стрес и преумора. Пробвайте да премахнете алкохола, цигарите, тежката храна и добавете повече спорт, разходки, плодове и зеленчуци, 2-3 литра вода на ден и витамини.

Не всичко е само психология. Физиологията също има значение. Не гледайте телевизора, докато хапвате. И ако може, въобще не гледайте телевизора. Отделете това време на вашето семейство или творчество. За секса също трябва енергия!

Прекрасни двойки, след 10 години съвместен живот страстният секс едва сега започва! Обаче, за да се случи това, трябва вие да го изберете и да го искате. Бъдете любящи към партньора си и себе си и всичко ще дойде на своето място.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти