Салата от тиквички с доматен сос

тиквички салати домати
Снимка: Mate Kitchen

Свикнали сме да хапваме тиквичките с млечен сос, но ние решихме да ви предложим един по-различен вариант за салата от тиквички с доматен сос по рецепта на Mate KitchenАко си нарежете сиренце и си вземете хляб, може и да се нахраните с нея.

Хубавото на тази рецепта е, че не пържите тиквичките. Знаете, че те поемат доста олио и колкото и да ги отцеждате, си остават мазни. Тук пърженето е заменено от далеч по-здравословното печене на скара или оребрен тиган – с каквото разполагате вкъщи. Това всъщност е и единственото по-специално оборудване, което ви е необходимо за приготвянето на тази салата от тиквички.

Тъй като те се пекат, е добре да ги нарежете на по-дебели кръгчета – около 4-5. Иначе рискувате да прегорят, а така се задушават и след това поемат от доматения сос.

Той, впрочем, е изцяло от пресни домати. Това е пролетна рецепта, така че не върви да ползвате консерва. Освен това вкусът ще е съвсем различен и няма да я има тази толкова приятна свежест. Само не забравяйте захарта, която неутрализира киселината от доматите. В случай че обичате пресния, несготвен чесън и искате да се усеща, накрая може да гарнирате салатата с повече от него.

Мъжете вероятно ще видят в нашата салата никак нелошо мезе за ракия. За дамите тя може да се превърне в чудесен лек обяд или вечеря. При всички положения с нея може да разнообразите лятното си меню и да използвате по-пълноценно пресните зеленчуци, съветват от Mate Kitchen. Ако имате домашно отгледани и расли на слънце, от градината на село, вкусът ще бъде неповторим.

Да ви е сладко!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти