Време за прозрения и любов: какво да очакваме от съвпада на Слънцето с Нептун

Както вече знаете от астрологичната прогноза на Вихра в „На кафе“, на 17 март (неделя) ни очаква леко напрегнат аспект на Слънцето с Нептун, който ще продължи и в началото на следващата седмица.

Всъщност космическата игра между Слънцето и Нептун започна на 8 март и ще продължи до 20 март 2024 г. Затова е добре да знаем какво ни очаква около транзита на Слънцето в съвпад с Нептун, който ще е най-интензивен след неделя.

Хороскоп за месец МАРТ 2024 година

Това небесно събитие обещава да смеси светещата яснота на Слънцето с мъгливите дълбини на планетата Нептун. Периодът ни приканва да се потопим дълбоко в сферите на духовността, творчеството и интуицията.

Вероятно знаете, че Нептун се свързва с илюзията и просветлението и една от най-енигматичните планети в астрологията. Той управлява нематериалното – нашите мечти, илюзии и връзка с духовните сфери.

Затова и астролозите смятат, че транзитът на Нептун в съвпад със Слънцето в Риби отваря портал към вашите психически дарби. Тази планета има по-силно влияние за всички, родени със Слънце в Риби.

Слънцето, напротив, представлява нашата основна идентичност, жизненост и същността на нашето същество. То осветява пътя ни, насочва ни към себеизразяване и автентичност. Транзитът на Слънцето през зодиака бележи разгръщането на нашия личен път и еволюция.

Когато Слънцето е в съвпад с Нептун, тези небесни тела се подреждат в един и същи зодиакален знак, създавайки сливане на своите енергии. Тази връзка е призив за изследване на границите между реалността и фантазията. Транзитът ни подтиква да интегрираме нашите духовни прозрения с нашето съзнателно съществуване.

А когато се случва в Риби, на преден план излизат темите за състраданието, емпатията и универсалната любов. За всички, родени със знак Риби или аспекти на Нептун в наталната си карта, този съвпад може да се усети особено интензивен.

Съвпадът Слънце – Нептун ни изправя пред нашите артистични и творчески умения. Медитацията, йогата и дневникът на сънищата могат да ни помогнат да се настроим към фините послания на Нептун.

Все пак имайте предвид, че този съвпад може да подчертае положителната или отрицателната страна на вашата духовна природа.

От една страна е възможно да сте по-отворени и разбиращи към чуждите гледни точки. В този аспект бъдете внимателни, защото е вероятно да попивате като гъба чуждите емоции и те да ви навредят.

От друга страна обаче, може да станете жертва на собствените си мисли и заблуди. По време на съвпада желанието ви да помагате, дори без да са ви помолили, ще се изостри. Пазете се от това да се раздавате за хора, които не са доказали лоялността си към вас.

Поставете ясни граници между себе си и хората, особено такива, които може да се опитат да навлязат в личното ви пространство.

Вслушването в интуицията ви е от първостепенно значение през този период. Яснотата на Слънцето, съчетана с интуитивните дълбочини на Нептун, може да доведе до дълбоки прозрения и напътствия, ако сте отворени да ги получите.

Доверието във вашия вътрешен глас може да освети пътя ви напред.

Астролозите предупреждават, че тъй като съвпадът продължава и в началото на следващата седмица, по-добре да не започвате нови начинания точно в този период. Не забравяйте, че това е време за вслушване в себе си и прекарване на време в духовни занимания. 

Само не забравяйте, че докато плавате в тези мистични води през месец март, е важно да запазите отворен ум и положителна енергия. В крайна сметка това е време за изцеление, креативност и духовно израстване – небесна покана за премахване на границите и свързване с всичко, за което душата ви копнее.
 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти