Изненадващо откритие: Как жената да живее по-дълго?

Дълголетието е тема, която привлича все по-голям интерес в съвременното общество. Жените обикновено живеят по-дълго от мъжете поради няколко фактора като генетика, начин на живот и социални фактори. Все пак, важно е да се има предвид, че тези фактори не са универсални. Всеки човек е различен и има обстоятелства, които може да повлияят на продължителността на живота.

Кристина Патрашкова коментира в предаването "На кафе" резултатите от едно интересно изследване, което разкрива изненадваща предпоставка за по-дълъг живот при жените. 

Съвети за дълголетие от една жена на 101, която продължава да работи от 9 до 5

"Изследването е на един медицински фонд, който твърди, че жените над 65 години е най-добре да бъдат лекувани от жени. Тогава шансът да те излекуват и въобще ти повече да не се връщаш в болница е много по-голям. Примерно, оказва се, че 8,15% от жените над 65 години, които са били лекувани от жени, разбира се, става дума за тежки заболявания, са умирали в рамките на 30 дни, докато 8,30% от тези жени са умирали, ако са лекувани от мъже", цитира Патрашкова. "Разликата е малка, но в рамките на една година това означава 5000 излекувани жени."

Патрашкова подчертава, че изследването е направено като част от по-голямо проучване, което цели да докаже, че жените и представителите на малцинствените групи получават по-лоша медицинска грижа в болниците.

Няма някаква научна обосновка защо е по-добре ако си жена, да те лекува жена. Предполага се, че е така благодарение на по-добра комуникация и повече доверие. 

"Уважавам феминизма, но уважавам много и лекарите, и медицината. И мисля, че е вредно да се прокарват полови разграничителни линии между лекарите", споделя личното си отношение на темата Патрашкова.

"Има прекрасни, великолепни специалисти и мъже, и жени. И някакси не искам да имаме това разделение", продължи тя. 

Чуйте още от дискусията по темата във видеото.

Най-добрите добавки за дълголетие според диетолозите

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол