100 награди в играта за безопасен интернет „Дигитални скаути“

100 награди в играта за безопасен интернет „Дигитални скаути“
Снимка: Telenor

Теленор организира играта „Дигитални скаути: На лов за забавления и знания“, посветена на темата за безопасен интернет. Тя ще се проведе на 8 юни (събота) от 10:00 до 17:00 часа в Южния парк в София. Играта е подходяща за всички деца над 7 години, които могат да се състезават сами или придружени от своите родители. За победителите в надпреварата Теленор осигурява 100 награди, като за целта участниците трябва да отговорят правилно на 10 въпроса, свързани с рисковете онлайн и начините за предотвратяването им.

За участие в играта ще е необходимо мобилното приложение „Digital Scouts“, което ще бъде достъпно в Google Play и Apple App Store в началото на юни. В него участниците ще получат инструкции, с които ще трябва да открият общо десет скрити локации в Южния парк в София. Когато открият локацията, участниците ще получават въпрос на тема безопасността в интернет.

Всички участници, отговорили успешно и на 10-те въпроса, ще получат уникален код, с който  автоматично ще бъдат включени в томбола с общо 100 награди, сред които са 5 смартфона, 5 таблета, 5 умни гривни, 5 безжични колонки и 5 комплекта слушалки.

Снимка: Telenor

Играта с приложението ще изисква единствено активна връзка с интернет. През целия ден в помощ на децата и техните родители ще бъде зоната за информация на Теленор и специален екип. Те ще бъдат на разположение при фонтаните на входа на Южния парк откъм бул. „Витоша“.

Целта на играта „Дигитални скаути“ е да ангажира и информира децата и техните родители по темата за опасностите в интернет и начините да се справят с тях. За целта въпросите в играта са свързани с разнообразни теми като вируси и вредно съдържание, онлайн тормоз и настройки на социални мрежи и пароли. Играта е продължение на усилията на Теленор за осигуряване на безопасен  интернет, като от 2006 г. компанията традиционно подкрепя такива инициативи. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Повече информация за играта, правилата за участие и общите условия са достъпни на www.ottebzavisi.net, както и във Facebook събитието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти