Защо по-младите смятат, че този грим продукт състарява жените над 40?

Чудили ли сте се някога дали гримът ви издава възрастта ви? 

45-годишната Дженифър Лач е създател на съдържание в TikTok, който се фокусира върху холистичното здраве и начина на живот над 40 години. Тя сподели видео, в което 11-годишната ѝ дъщеря ѝ казва, че гримът ѝ я състарява. 

Видеото, в което майката пита дъщеря си дали сенките за очи са „нещо за стара дама“, бързо стана вайръл и натрупа милион гледания и повече от 2000 коментара.

Опитайте тези 7 горещи грим тенденции на 2024

„Дъщеря ми току-що ми каза, че сенките за очи са нещо от поколението X и милениълите“, казва Дженифър във видеото, преди да добави, „тоест нещо за стара дама“. 

Дженифър отправя във видеото си въпрос към нейните последователи за това дали е дошъл краят на сенките за очи. 

rr
Снимка: iStock

Отговорите разкриват, че по-възрастните поколения изобщо не са съгласни с това, че трябва да се откажат от сенките. „Като представител на по-старото поколение Z, не, сенките за очи не са излезли от мода. Хората просто използват по-малко цветове и по-семпъл външен вид, но носят сенки за очи", написа една от дамите в отговор на запитването. 

Много коментиращи от поколението Z казаха, че с гордост носят сенки за очи, като един написа: „Аз съм от поколението Z и бях на 16/17 по време на ерата на грима през 2016 г., хаха, така че не, това не е нещо за стара дама, просто в момента не е на мода.“ 

rr
Снимка: iStock

Гримьорката Ерика Тейлър се намеси в дискусията като даде професионалното си мнение. „Ето жестоката истина - все още можем да си правим сенки... но не можем да направим това“, каза тя, преди да посочи силно гримираното си око, което има черна очна линия, светли сенки над него, тъмна гънка и след това блясък близо до веждите. 

Ерика, която е професионален гримьор и експерт по съвети за красота за жени над 40 години, описва тъмната сянка около ръба на окото като „ужасното V“ и казва, че това е, което кара жените над 40 да изглеждат по-възрастни.

5 промени, които ще настъпят, ако спрем да използваме грим

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти