Когато навън вали

Когато навън вали
Снимка: Thinkstock

Всяка жена знае колко е досадно дъждовното време освен да изцапа обувките ви, успее да развали прическата и да съсипе грима. А пролетта неизменно е времето на честите валежи.

От ehow.com дават няколко добри съвета как да не позволите на дъжда да повлияе на красивата ви визия.

Най-важното, което трябва да знаете относно грима в дъждовно време е, че той трябва да е пестелив. Колкото по-малко пудра и фон дьо тен, толкова по-добре.

В противен случай рискувате те да се разтекат по-лицето ви или да станат на петна, там, където са паднали дъждовните капчици.

Може да ползвате коректор или изравняващ тена на кожата крем с матиращ ефект. Ако чак толкова държите на фон дьо тена, пудрата и ружа, то може да ги вземете в дамската чанта и да довършите грима си, когато дъждът не е повече заплаха.

Освен това дръжте винаги в козметичния си несесер водоустойчива спирала. По принцип този тип спирали се свалят по-трудно от миглите.

За почистването им е нужно повече от тоалетно мляко и по-точно - разтвор за почистване на грим. Той е по-мазен, но изключително успешно и в дълбочина отстранява фон дьо тен, пудра, спирала, червило и т.н.

След ползването му обаче е нужно да почистите допълнително лицето с подходящ тоник или измиващ гел.

Водоустойчивата спирала ще ви осигури спокойствието, че няма да има черни вадички по бузите или сиви петна под клепачите.

Що се отнася до косата, то най-добре е да не я изправяте, когато навън вали. Вдигнете я на конска опашка или най-добре да бъде прибрана в кок. Шапките са чудесен аксесоар, който ще ви бъде от полза именно в дъждовното време.

И още нещо – проверявайте прогнозата за времето преди да изберете тоалета си за деня и ако има съмнения, че може да вали, то задължително си вземете чадър.

Това е най-сигурният начин да се запазите сухи, а косата и гримът да си останат на мястото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти