Как избираме парфюмите си

Как избираме парфюмите си
Снимка: Thinkstock

Изборът на парфюм при жените много често става импулсивно и според настроението. Дамите обикновено се поддават на моментните си предпочитания и са склонни да си закупят нов аромат в зависимост от нагласа си.

Маркетинговите проучвания потвърждават тази тенденция, която е валидна и при избора на декоративна козметика. Експертите в парфюмерийния бранш са наясно, че 54% от дамите купуват даден продукт според настроението си и затова точно тези магазини са притегателен център за нежната половина на човечеството.

Една трета от всички клиентки правят избора си в зависимост от ежедневната си активност – работа, забавления, спорт, срещи, а останалите се осланят на стила на обличане и отрязъка от денонощието, за който използват конкретния аромат. Освен това, най-често от всичко жените пазаруват парфюми заради вътрешния си, душевен комфорт.

Проучването е установило, че дамите над 45 години купуват и използват един аромат и рядко се осмеляват да експериментират с друг, т.е. те имат свой разпознаваем парфюмериен автограф.

Затова пък младите жени в активна възраст по-често променят аромата в зависимост от различни фактори – избират по-приглушени нотки за офиса и по-закачливи, флорално-плодови за социалния си живот в извън работно време.

Мотивацията за пазаруване на парфюми също е различна при различните представителки на нежния пол. Всяка четвърта Ева се доверява на съвет от роднини и приятели, докато 70% от дамите решават и купуват ароматен флакон, осланяйки се на собствения си нюх, благодарение на тестерите в магазините.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти