Как да избираме умно обувките си

Как да избираме умно обувките си
Снимка: Thinkstock

Топлото време е тук и сега е моментът да помислим за нови чифтове обувки, с които да се чувстваме удобно, красиви и модерни.

Но как да избираме умно, особено ако сме попаднали в морето от обувки на добри цени и искаме хем да си купим няколко чифта, хем да не е само емоционално, но и разумно решение какви да са те?

В новото си видео Натали дава съвети как да избираме умно обувките си:

Размерът

Знаете ли, че човешкото тяло е създадено така, че лявата и дясната му част никога не са в абсолютна симетрия? Това важи с пълна сила и за размера на ходилата ни. Дори може да се окаже, че едното стъпало е с номер по-голямо от другото. Затова един от най-важните съвети и към мъжете, и към жените е, когато пробвате нов чифт обувки в магазина, на място да обуете и двете обувки. Направете няколко крачки и се уверете, че и лявото, и дясното краче се чувстват комфортно.

Широчината

Не само номерацията, но и широчината на стъпалото са важни. Гледайте в перспектива, когато избирате чифт обувки, за да не ви бъдат неудобни в бъдеще. Ако обувките са ви точни или леко ви пристягат – обърнете внимание на материята – ако тя е от плат или велур, със сигурност от напрежението, което стъпалото ви оказва на обувката, тя ще се отпусне мъничко.

На високи токчета без болка

А сега специално за дамите – почти всички обичаме високите обувки – издължават краката ни, правят ни по-високи, стройни и сякаш самочувствието ни лекичко се повдига правопропорционално със сантиметрите на тока, нали?

Ето 2 трика как да изберем перфектните обувки на висок ток и да сме сигурни, че няма да ни причиняват дискомфорт:

- Уверете се, че подметката на обувката е мека и по-плътна, а не твърда и тънка като лист хартия. Ако е тънка – възглавничката на стъпалото ще се натърти лесно с часовете ходене, в което ще усещате всяка улична неравност или камъче, по което стъпвате.

- Ако пък не успявате да запазите равновесие върху твърде високите и тънки токчета, изберете обувки с дебел и устойчив ток – ще ви е удобно, а и ще сте много модерна, защото дебелият ток е супер актуален за тази година.

За платформите с любов

Ако пък искате да носите високи обувки, но не се чувствате сигурни на токчета – заменете ги с платформи. В този случай преценете дали платформата е мека, или по-твърда. Често твърдата платформа е неудобна и се ходи трудно на нея, защото не се огъва естествено, както стъпалото ви.

Ако изберете обаче платформа от корк или друга мека материя, не бихте имали никакви проблеми.

Припомнете си още:

Гримът, който дълго смятахме за забранен, сега възкръсва

Разкошен арабски грим в драматични нюанси

Какво харесват мъжете

Супер лесни грим и прическа за повод и без повод

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти