Супер лесни грим и прическа за повод и без повод

Денят на влюбените не е типично български празник, но всеки повод за усмивки, любов и вино е добре дошъл, нали?

Ако сте от момичетата, които имат с кого да споделят Свети Валентин в романтична обстановка, или пък сте от другите – които ще заложат на компанията на най-добрите си приятелки и ще излязат да пийнат по един коктейл по случай 14 февруари, предлагаме ви лесен грим и бърза, но ефектна прическа, подходящи не само за празника, но и за всеки по-специален повод.

Да започнем обаче с малко грижа за устните

Здрави, меки и сладки устни за целуване ще бъдат перфектни не само за Деня на влюбените, но и по всяко време, особено в тези хладни дни. Една идея как да ги подхранваме ежедневно е като нанасяме тънък слой мед върху устните и престоим с него в рамките на 10-15 минути.

Медът е всепризнат с благотворните си качества, а ако го поставяме точно преди да стартираме грима и го махнем в края му, дори няма да се налага да отделяме специално време на тази малка разкрасителна процедура.

А сега елегантният грим

Тъй като става дума за вечерен грим, нанасяме основа, която освен, че изравнява кожата, ще задържи макиажа за дълго време. Ред е на фон дьо тен със средна покривност, който ще направи кожата красива, но и и възможно най-естествена.

Идва ред на лекото изсветляване в централната част на лицето – с 1-2 тона по-светъл коректор. Нанасяме по чело, носле, над горната устна, по брадичката. Малко количество и под очите.

После поставяме основа за сенки, за да прикрием веничките по горния клепач, а и за да изпъкнат добре цветовете след това.

Фиксираме клепача с пудра, за да ни е по-лесно да прелеем цветовете на сенките. Това е малък, но много полезен трик за всички, на които им е трудно да преливат цветове.

Също фиксираме с пудра областта под очите, както и в Т-зоната, за да избегнем излишно омазняване в тази част на лицето.

Изрисуваме веждите с любимия ни продукт.

А сега грима по клепачите – поставяме с прецизна четка малко по-тъмен матово кафеникав цвят с лек лилав подтон в сгъвката на окото, за да направим погледа една идея по-драматичен. След това го преливаме с чиста пухкава четка в посока нагоре, за да постигнем добре дефиниран клепач.

После поставяме отново с прецизна четка още по-тъмен цвят само в сгъвката и отново преливаме, пазейки клепача чист. Надграждаме цветовете внимателно до момента, в който не постигнем желания резултат.

После навлажняваме плоска четка с фиксатор за грим и топваме в хайлайтър или сенки в цвят шампанско и с нежни потупващи движения запълваме клепача.

Когато навлажняваме четката, цветовете на прахообразните продукти изпъкват много повече. Накрая с друга малка пухкава четка леко смесваме цветовете, за да не е съвсем отрязан клепача.

За финал поставяме очна линия и я матираме с черни сенки.

По долния клепач отново използваме същия кафеникаво-лилав цвят и леко опушваме окото. После за допълнителна дефиниция в коренчетата на долните мигли поставяме от по-тъмно кафеникавия цвят.

Скулите няма нужда да оформяме твърде силно – само малко розов руж по страниците, все едно току-що сме се изчервили.

Накрая поставяме и хайлайтър по най-изпъкналите части на лицето.

Устните, които хидратирахме предварително с мед, почистваме и запълваме с розово червило, но по ваше желание можете да изберете още любим червен нюанс.

Прическата - романтичен небрежен нисък кок, е много лесна и бърза.

Разделяме косата по средата. След това леко топираме в корените. След това поставяме малко олио за защита на косъма от горещина по предните два големи кичура, които ще третираме. С преса за коса или голяма маша – на която с каквото и е удобно, оформете две големи букли, извити на вън, за да бъде открито лицето ни.

Ако буклите са оформени навътре, ще скрием красотата, която имаме. После пръскаме с лак, който няма да втвърди косата, а просто ще я укроти. Останалата коса с пръсти прибираме небрежно на ниска опашка и с няколко фиби фиксираме в небрежно кокче.  

Още идеи за прически и грим можете да видите в канала на Натали във Vbox7 тук!

Прочетете още:

💄Мистерията на кока е разбита – лесни стъпки за лесна прическа

💄Гримът, който дълго смятахме за забранен, сега възкръсва

💄Разкошен арабски грим в драматични нюанси

💄По-слабо и издължено лице само с грим

💄Гримове за път - как да съберем всичко в малък несесер

💄Как да се гримираме в цвета на 2016-а

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти