Разкошен арабски грим в драматични нюанси

Много драматичен, прецизен, сексапилен – арабският грим е изключително красив и в същото време труден за пресъздаване.

Той променя погледа – прави го котешки, съблазнителен и много харизматичен. Сякаш магичен.

Но как да си го направим?

Имате нужда само от малко време за практика и повече спокойствие. Но пък финалния резултат си заслужава. Как се прави този вид грим обяснява чаровната Натали в новото си видео, което можете да видите по-горе.

Ето и описание стъпка по стъпка:

Поставете основа за сенки по целия горен клепач, както и по долния, защото той ще помогне всеки цвят ще изпъкне много по-добре впоследствие. За да ни е лесно преливането на цветовете, поставете и пудра, която едновременно ще фиксира основата, но и сухата повърхност ще е в плюс за преливането на нюансите.

За финал поставяме две парченца тиксо от двете страни на очите. Това е малък, но много удобен трик, когато не сме сигурни в прецизността си, а и в случая така със сигурност двете очи ще бъдат симетрично издължени.

Малко по-светъл от цвета на кожата ни и матов цвят поставяме точно под веждата, а остатъкът преливаме надолу.

След това пък с малко по тъмен от цвета на кожата ни матов кафеникав цвят започваме да оформяме котешко око. И отново преливаме много добре.

После с по-тъмен кафяв матов цвят дефинираме точно под по-светлия окото и отново издължаваме леко. Всичко е в постепенното наслояване на различните нюанси и постоянното преливане на цветовете.

Смесваме още по-тъмно кафяв цвят с тъмно синьо и мъничко матово черни сенки и се концентрираме във външния ъгъл на окото. Оформяме нещо като обърнато латинско V и продължаваме да преливаме.

С плоска четка оцветяваме клепача в наситен син цвят. И отново преливаме с пухкава четка.

Връщаме се към първия цвят, който използвахме точно под веждата и поставяме във вътрешното ъгълче на окото, преливайки добре със синьото.

Време е за черната очна линия. Нанасяме плътна линия и издължаваме окото като крайчецът ѝ не е извит нагоре, а издължен във формата, в която сме нанесли сенките.

Вече можем да отлепим и тиксото. Не се притеснявайте, ако част от фон дьо тенът е останал по него, после с коректор ще поправим тази грешка.

За да получим драматичен котешки поглед, поставяме с много прецизна четка от продукта във вътрешния ъгъл на окото, оформяйки малко триъгълниче.

Матираме черната линия и я правим още по-плътна с черни сенки.

Сега запълваме окото с черен молив, като само във вътрешния край свързваме с триъгълничето, за да се получи непрекъсната линия. После продължаваме по целия долен клепач, като излизаме и в коренчетата на долните мигли. Поставяме първо тъмно кафяв цвят, като преливаме с молива. За финал - още малко драматичност с черни сенки във външния край на долния клепач.

Време е за няколко слоя спирала по горните и долните мигли.

А сега се връщаме към кожата – ако имате попаднали прашинки от сенките под очите, с чиста пухкава четка и резки, но леки към кожата движения, премахнете.

После изсветлете зоната отдолу с 1-2 тона по-светъл коректор. Дефинирайте скулите с матова тъмна пудра После поставете матов руж в коралов цвят по продължение на скулите.

И тъй като гримът става много драматичен, балансирайте наситените цветове по очите с много лек цвят червило в неутрален нюанс.

Още полезни съвети за грим и козметика можете да намерите ТУК!

Прочетете още:

💄По-слабо и издължено лице само с грим

💄Гримове за път - как да съберем всичко в малък несесер

💄Как да се гримираме в цвета на 2016-а

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

💄Перфектната визия за студеното време: Матов грим

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти