Гримът, който дълго смятахме за забранен, сега възкръсва

Нежни люляковосини нюанси ще властват в гардероба, по аксесоарите и в козметиката през 2016 г. Наред с бледия розов цвят, вдъхновен от розовия кварц, ведро синьото също е сред избраните нюанси от „Пантон“ за 2016 г.

По принцип сините сенки по очите се възприемат като нещо доста ретро, от ерата на диското. Към днешна дата малко са жените, които са готови да експериментират с него. Има обаче начин как да се гримираме в нежни сини нюанси и да изглеждаме фантастично.

Натали представя в новото си видео как да си направим графичен грим в модерния за 2016-а нюанс Серенити.

Преди да започнем с всичко останало, полагаме основа за грим. Особено в студените месеци тя е особена важна, тъй като защитава и хидратира кожата. Освен това изравнява пори и прикрива несъвършенствата по кожат.

След това първо с пръсти нанасяме малко количество фон дьо тен по цялото лице.

Навлажняваме гъбичка с фиксатор за грим, за да ни бъде по-лесно допълнителното преливане на цвета, а и за да постигнем максимално по-дълготраен ефект на фон дьо тена. И с потупващи движения отново преливаме добре, особено по периферията на лицето.

Известляваме централната част на лицето с 1-2 тона по-светъл коректор – поставяме по челото и дължината на нослето, над горната устна, по брадичката и малко под очите. И отново преливаме.

Тук е важно да поставим и основа за сенки, защото акцентът ще бъде именно върху наситения ведър син нюанс по горния клепач и ще ни трябва добър старт за нанасянето му.

После с прозрачна пудра фиксираме продукта по горния клепач и под очите, за да не се събере във фините линии.

С много тънка четка топваме в наситен син цвят и маркираме рамката, която ще запълним. Обгръщам целия клепач до сгъвката, а в края издължаваме окото.

После с плоска четка отново топваме в синьото и с прецизни потупващи движения запълваме.

Вътрешността на окото очертавам с бял молив, за да отворим погледа допълнително. Отдолу поставяме матов много светъл цвят, почти бял. После нанасяме няколко слоя спирала само по горните мигли.

Скулите подчертаваме с малко руж.

След това поставям и пигментиран хайлайтър по най-изпъкналите части на лицето. По устните пък поставяме само прозрачен гланц, защото акцентът тук определено е наситеният син цвят по клепача.

А ако за вас това е твърде неприложим грим, защото наистина е много графичен и не всяка дама би се осмелила да го пробва, друг вариант е да преработим така създадената визия.

С чиста пухкава четка преливаме синия цвят максимално, така че да е по-скоро като леко опушен. Освен това можем да добавим и очна линия, която да го направи една идея по-драматичен и силен като за вечерно излизане.

Скулите можем да контурираме леко като внимателно преливаме и към слепоочията, челото, а върху устните да добавим матово неутрално червило и след това глос.

Вижте точен метод на изпълнение във видеото по-горе.

За още интересни грим-техники надникнете в канала на Натали ТУК!

Прочетете още:

💄Разкошен арабски грим в драматични нюанси

💄По-слабо и издължено лице само с грим

💄Гримове за път - как да съберем всичко в малък несесер

💄Как да се гримираме в цвета на 2016-а

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

💄Перфектната визия за студеното време: Матов грим

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти