Изненадващи факти за модните списания

Време за разглеждане
Снимка: Thinkstock

Както повечето неща на китайска територия, така и печатната индустрия се развива с главоломни темпове.

Списанията за мода са толкова харесвани от китайките, че много западни издания като "Vogue", "Cosmopolitan" и "Elle" публикуват местните си варианти дори два пъти в месеца.

Това се дължи на огромния прилив на компании и брандове, които искат да рекламират в списанията, но за да бъдат поместени техните визии - се налага броевете да излизат на пазара повече от веднъж в месеца.

Така например китайските "Еlle" и "Cosmopolitan" се печатат два пъти за 30-дневен период, защото в противен случай единичният брой на списанието ще трябва да съдържа 700 страници заради обема на рекламата.

Анализаторите обясняват този бум на рекламодатели най-вече с манията на жените в Китай да пазаруват.

Средният доход на дамите там е 1431 долара, а в рамките на шест месеца представителките на нежния пол харчат около 938 долара за часовници, 982 долара за чанти и 1066 долара за дрехи.

Солидните суми за модни придобивки пък се компенсират от факта, че повечето жени в Китай живеят с родителите си, а това им спестява плащане на жилищен наем и битови сметки.

В Китай всички списания са притежавани и контролирани от правителството и цензурата върху тяхното съдържание е налагана постоянно.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент