Коса като на русалка - как да си направиш хитовата прическа, която ще завладее лятото

r
Снимка: iStock

Лятото се кани да изгрее с пълна сила и ние сме готови да прегърнем по-топлото време с подходяща за сезона прическа. Най-новата тенденция на хоризонта? Коса като на русалка или т.нар. "mermaid hair". Този тренд изплува (ха-ха) от онлайн средите още през 2022, но сякаш не успя да се разгърне напълно, така че очакваме това лято прическата да бъде наистина модерна и предпочитана от дамите. 

Какво представлява косата като на русалка?

Русалската коса е на практика "по-оптомената" и ефирна версия на плажните вълни (beach waves). Представлява нежни ситни вълни, обикновено започващи още от корените на косата и минаващи по цялата ѝ дължина.

Визията започна да набира голяма популярност след като редица инфлуенсъри и знаменитости демонстрираха небрежната, но ефектна прическа на събития и по червените килими.

Въпреки че тенденцията беше започната още през 2022 г., предстои да предизвика още по-голям фурор това лято. За това помага и премиерата на римейка на филма "Малката русалка" с Хали Бейли в главната роля. 

Как да постигнем тази визия във фрозьорския салон?

Тази прическа не е много трудна за постигане, но разбираме, ако сте от дамите, които обичат да се доверят на професионалист за всичко, свързано с косата им. Просто попитайте за вълни тип русалка в салона, тъй като самият стил вече е достатъчно популярен. Винаги може да покажете снимка за пример, ако не сте сигурни какво да поискате.

За да направят класическите вълни тип русалка в косите ви, фризьорите вероятно ще използват селекция от щипки в зависимост от дължината на косата ви, маша и текстуриращ спрей. 

Ако обаче искате да пресъздадете външния вид у дома, следващата галерия ще ви бъде от полза: 

Как да си направим вълни тип русалка у дома

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти