Благодарение на мъжете, харчим като луди

Пак ми отиде заплатата
Снимка: Getty/Guliver

Никак не е случайно, че великият Джеймс Браун записа песента "It's a Man's Man's Man's World" през 1966 г., защото както се пее във вечнозеления му хит "светът е мъжки" и май досега си остава все такъв, според статистиката в следващите редове.

Социологическа анкета от Острова показва, че британските жени харчат близо 2 млрд. лири на година за абсолютно ненужни дрехи. Но по-любопитното е, че те са ги купили под влиянието на техния партньор.

70% от представителите на силния пол допълват как непрекъснато се преструват, че харесват начина, по който даденият тоалет стои на дамата, с която са, единствено, за да не наранят чувствата й.

Разбира се, умилени от мъжкото одобрение за новата си аутфит композиция, жените им бързо се сдобиват с нея в магазина, а после така и не я обличат.

Само 10% от мъжете са напълно открити със своите партньорки и винаги споделят, ако дизайнът на облеклото не им допада.

Други 15% пък разказват, че искат шопинг маратонът да приключи час по-скоро, затова послъгват, че са съгласни с избора на нови дрехи от половинките си, с което препускането по моловете по-бързо отива към края си.

82% от дамите разкриват, че предпочитат веднага да чуят истината от мъжете до тях, вместо да бъдат баламосвани по този начин.

Изследването показва, че повечето жени във Великобритания дават около 105 лири за ненужни дрехи в рамките на 12 месеца, а с напредването на възрастта мъжете стават по-откровени в почти всички житейски сфери спрямо дамите, с които споделят живота си.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент