Възрастта е само цифра

Възрастта е само цифра
Снимка: netinfo

Възрастта наистина е само цифра и човек е на толкова, на колкото се чувства. И в този ред на мисли със сигурност много хора на средна възраст искат да се почустват отново като на 20 години. Да имат бързия метаболизъм, усещането, че могат да направят всичко, което си поставят за цел и несекващата енергия!

Според Каролин Милър - автор на книгата "Създайте по-добър живот", наистина е възможно да се подмладите и то без пластични операции и сложни процедури, а с няколко прости промени в ежедневието ви.

Повече сън
На първо място идва сънят. Той е най-добрият помощник в подмладяването. Важно е да спите по осем часа вечер и да не си лягате прекалено късно. Ефект ще усетите веднага, а само след шест седмици спазване на 8-часов режим на сън ще се почувствате по-жизнени, енергични и подмладени. Единствено докато спи организмът има възможност да отпочине истински и да възстанови силите си.

Ревитализираща храна
Именно това, което ядете и пиете е от основно значение за доброто ви здраве и красив външен вид. Започвайте всяко ядене с плод или зеленчук и висока чаша вода. Не е нужно и да се отказвате от сладкото, но то трябва да е в разумно количество. Ако 90% от храната ви е наистина здравословна, то може да си позволите 10% вкусни прегрешения. Освен това, когато си вземете сладолед или парче торта се постарайте наистина да му се насладите, точно както сте правили, когато сте били деца. Не се тормозете и стресирайте постоянно от мисълта, че имате някой килограм в повече и не е трябвало да ядете десерт на обяд.

Спорт
Няма как да накарате тялото ви да се почувства отново младо и енергично без спорт. Според Боб Грийн автор на книгата "20 години по-млади" правилно направената тренировка може да ви накара да се чувствате повече от страхотно. В началото може да ви се струва досадно да ходите три-четири пъти в седмицата на тренировка, но на излизане от залата ще се чувствате наистина чудесно. Изберете физическа активност, която ще ви е приятна - фитнес, джогинг, аеробика, зумба, пилатес, йога или каквото друго ви хрумне, и практикувайте редовно. Освен че ще се чувствате страхотно, няма да изпитвате неудобство при мисълта да се съблечете на плажа по бански.

Промяна
Променете нещо в ежедневието си - сменете радиостанцията в колата, направете си кичури в косата, опитайте нова рецепта и така нататък. Затъването в рутината може да ви накара да се чувствате възрастни и изтощени без дори да го усетите. Затова е важно да правите някакви промени, които ще ви разнообразяват. Дори и да започнете да купувате кафето си сутрин от различно място, е крачка към разчупване на ежедневието.

Поглезете се
Това може да се включи към промените в ежедневния ритъм. Купете си нов парфюм, нови обувки, направете си педикюр и маникюр в необичаен за вас цвят, променете прическата или грима си. Важното е да обърнете внимание на себе си. Ако си мислите, че сега нямате време, защото имате задачи в работата, грижи по децата и тн., се замислете, че тези ангажименти едва ли скоро ще паднат от плещите ви. Това не означава, че трябва да занемарите грижите за вас самите. Намерете време, което да е лично ваше - вашият малък лукс в забързаното ежедневие, и го използвайте пълноценно.

Позитивизъм
Нормално е на 30 да сте по-разумни и здраво стъпили на земята, отколкото на 18, но това не означава, че трябва да виждате лошото във всичко. Бъдете по-позитивни и по-усмихнати, а когато нещо неприятно помрачи деня ви, се замислете за хубавите неща около вас, тези, които ви радват, и не се вглеждайте единствено в негативното.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти