-
3/4. Туршиите: здраве в буркани
Приготвяне на саламура за естествена ферментация
Класическата саламура се приготвя от 1 чаена чаша сол (75 грама на един литър вода). Зеленчуците се нарязват, слагат се плътно в съда и се заливат два пръста над горния им край. За да не изплуват се слага плосък камък или кръстосани лозови пръчки. Претакането на туршиите започва 3-4 дена след нареждането. Без претакане няма да се получи правилна ферментация.
Туршиите: здраве в буркани
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Днес имен ден празнуват тези красиви имена
- Ромина и Дарко Тасевски подариха на децата си вълшебна семейна почивка в Мадрид!
- ГОДИШЕН ХОРОСКОП 2026 за зодия Овен: Кариера, любов, здраве
- ГОДИШЕН ХОРОСКОП 2026 за зодия Телец: Кариера, любов, здраве
- ГОДИШЕН ХОРОСКОП 2026 за зодия Везни: Кариера, любов, здраве
- ГОДИШЕН ХОРОСКОП 2026 за зодия Близнаци: Кариера, любов, здраве
