-
4/7. Като едно време: 7 рецепти за бързи и апетитни манджи на котлон
Пролетна манджа с Коприва
Продукти - коприва - 300 г / ориз - 1 к.ч. / лук - 1 бр. (сух или пресен) / червен пипер - 1 ч.л. / бял пипер - щипка на прах / джоджен - 3 стръка олио / сол / шунка - 100 г или филе (по желание)
Начина на приготвяне - Нарежете лука на ситно и го сипете в тенджера с олио. Копривата хубаво почистете като вземете връхчетата и листата, измийте я и отцедете. След като лукът се е задушил за кратко, прибавете и копривата. Заедно ги задушете и поръсете със червения пипер, сипете топла вода и след като кипне, прибавете и измития ориз. Овкусете с подправките и варете до сваряване на ориза, по желание, преди да изключите котлона, прибавете ситно нарязана шунка, пушено филе или друг вид колбас.
Като едно време: 7 рецепти за бързи и апетитни манджи на котлон
170507
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня