-
3/5. Бързи и лесни рецепти за вечеря
Бърза вечеря с наденички и яйца
Продукти - наденички - 5 бр. сурови / лук - 2 глави кромид / чесън - 2 скилидки / домати - 800 г консерва млени / яйца - 6 бр. / захар - 1 ч.л. / сол - 1 ч.л. / черен пипер - 1 к.л. / босилек - 1 ч.л. / риган - 1 ч.л. / зехтин - 2 с.л.
Нарежете наденичките на две-три парчета, при желание може да ги оставите цели, но тогава времето за готвене ще е по-дълго. Почистете зеленчуците, лука нарежете на по едро, чесъна на дребно. Сложете зехтина в дълбок тиган и загрейте на котлона. Запържете парчетата наденички за 5 минути до златисто. Махнете от тигана и отцедете върху кухненска хартия. Сложете в същия тиган лука и пържете до златисто, добавете чесъна, разбъркайте и гответе няколко секунди, като внимавате да не прегорите чесъна. Сипете доматите, добавете лъжичка захар, сол, черен пипер, риган и босилек. Разбъркайте и гответе 10 минути на средна температура. Накрая добавете наденичките, разбъркайте и махнете от котлона. Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете тавичка, изсипете сместа в нея и отгоре чукнете яйцата с разстояние едно от друго. Печете аламинута до готовност на яйцата за около 5 мин.
Бързи и лесни рецепти за вечеря
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Тест: Кафето, което обичаш да пиеш сутрин, разкрива какъв човек си
- Да откриеш дъщеря си след 26 години: Тайната, която промени живота на Чък Норис
- 8 места, където трябва да правиш секс поне веднъж в живота си
- 10-те най-вредни храни в България
