Домашни кренвиршки - кренвирши - 900 г, брашно - 550 г (около), прясно мляко - 200мл, яйца - 1 бр., масло - 30 г, олио - 50 г, захар - 1 ч .л., сол - 1 с.л., мая - 25 г прясна, масло - 50 г за намазване на кората, яйца - 1 за намазване
Начин на приготвяне: От изброените продукти замесвате меко и еластично тесто. Оставете го да втаса на топло за час и половина. Разточете тестото на кора, намажете с разтопено масло и я нарежете на ленти. Всяка лента увийте около нарязания на половина кренвирш.
Поставете кренвиршките в намазнена голяма тава и оставете да втасат за половин час. Намажете с разбито яйце и печете дундестите кренвиршки в предварително загрята фурна 20 минути.