Замълчи, замълчи...

f
Снимка: Thinkstock

„За какво ли да казваме всичко на глас, щом са казали всичко очите? Замълчи, замълчи...“, пееше в една шлагерна песен Мими Николова. А сега мълчим като захвърлени в собствен затвор, където душата сякаш продължава да предпочита страха, вместо да признае своята няма любов към другия.

Сега мълчим заради демоните на съмненията в нас. Добре ли изглеждаме? Колко отлично се справяме? Оценяват ли се нашите жестове, премерени думи и глупавият хумор, който почти не се различава от вицовете в социалната мрежа?

Да видиш, че рибите вече скачат на тигана сами, буди покруса. Пържим се в собствените си главоблъсканици, защото съмненията вадят на показ кривите ни усмивки.

f
Снимка: Thinkstock

Въпросът е как да задържиш гаджето за десет дни. Доскоро беше трудно да разкараш някого от живота си, днес е почти невъзможно някой да влезе в леглото, което е достатъчно голямо за споделена любов. Дори се шегуваме с (не)щастието да бъдем независими, да изглеждаме щастливи и за пример зо хората, които не искат да затворят очите си поне за миг.

Музиката е враг, когато провокира равносметки. Нотите и думите могат да самоубият цялия ни измамен свят, който отдавна не зависи от гравитацията. Зад всяко селфи, направено в Дубай, се крие тъга, каквато думите трудно могат да опишат. Леки мъже, корави жени – всички препускат бясно между четирите стени на затворите си, където пясъкът е ябълкова градина, а скучните небостъргачи – домове, които обитавам други самотни хора. Щрак!

f
Снимка: Thinkstock

Метафората не е случайна. Никой не е в състояние да спре лудата надпревара в технологиите, но докато сменяме айфоните си като носни кърпи, нещо от нашата романтична човешка същност безвъзвратно си отива. Любовта бяга от парвенюшките ни амбиции. Тя харесва малките, простичките неща – онези, които правят красотата такава, каквато е.

Задаваме неправилните въпроси. Бягаме от точните отговори. Настанили сме се удобно в затворите си, където ние командваме кога да ни бъде сервирано първо, второ и трето. Вкусна храна, която не поделяме с никого. Снимки за спомен, които ще умрат с прецакването на хардиска. Селфи от жежка пустиня, в което се взираме, за да извикаме спомена за истинско слънце.

f
Снимка: Thinkstock

Не че това е болка за умиране. В умирането няма нищо необичайно. Но все си мисля, че е по-добре аз и ти, заедно, да затворим очи между обяда и вечерята.

Представа нямаш какво ще ни се случи...

f
Снимка: Thinkstock

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти