За важните неща, които не опаковаме в цветни хартийки по Коледа

ж
Снимка: Thinkstock

Коледа носи чудеса. Подаръците на съдбата идват неочаквано, те са обещание за по-щастлив живот. Както малките вярват, че Белобрадия старец ще им осигури мечтаните играчки, така и възрастните имат своя Лапландия за сбъдване на желания и молитви.

Празниците винаги правят намеренията ни по-благородни. Затова краят на всяка година е време за обещания.

Истината е, че всичко започва от самите нас. Ние сме тези, които можем да променим живота към по-добро. И тази промяна не е свързана непременно с цветно опакованите кутийки, които си разменяме на Бъдни вечер. В тях дрънкат вещи.

ж
Снимка: Thinkstock

Няма вещ, която да замени благата дума. Всяка прегръдка е сигурен пристан за сърцето. Целувката събужда усмивките.

За да се сбъднат нашите желания на възрастни, първо трябва да простим на себе си. Да изискваме от другите е лесно, но да обърнем поглед към собствените си грешки е едно от най-трудните неща на света. Всеки от нас има за какво да си прости. Всеки от нас по един или друг начин не се е отнесъл подобаващо към друго живо същество, обстоятелство или събитие. Ако наистина осъзнаем това, никога не е късно за ново начало.

ж
Снимка: Thinkstock

Докато снегът се сипе навън, запалените елхи зад прозорците на домовете ни дават уют, покой и утеха. Ако осъзнаем, че съседите също имат право на любов, ще обичаме повече. Ако осъзнаем, че непознатият в трамвая е някой, който също страда или изпитва радост, ще разберем, че и неговите очи отразяват живота в цялата му прелест. Защото ние сме социални създания и не можем да съществуваме изолирани в самота, чиято истинска креативност познават малцина.

Ако сте наранили някого с дума или действие – извинете му се. Няма непростими неща. Добротата винаги е на върха на елхата и чака да бъде забелязана. Но задължително простете на себе си!

ж
Снимка: Thinkstock

Животът е прелестен. Докато пада сняг, той ни замеря със снежни топки и се смее с очите на дете. Помнете това, когато вашите деца отварят подаръците, които са си пожелали. Щом техните желания се сбъдват, със сигурност това е възможно и с нас, възрастните. Достатъчно е само да погледнем в прозореца отсреща. И той е част дом, в който непознати деца също изпитват радост, а техните родители имат лични имена, зад които се простира малка част от общия път, който сме орисани да извървим заедно тук и сега.

ж
Снимка: Thinkstock

Още от Добромир Банев: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти