Малкият джентълмен с голямата радост в очите

g
Снимка: Thinkstock

Всеки от нас по някакъв начин смята себе си за изключителен. Самоличностите ни имат нужда от приемане, а убеждението за неповторимост ни прави сигурни в живота, който така или иначе трябва да изживеем. Светът е изтакан от противоречия – водим се от егоистични подбуди, а сме подвластни на необходимостта да съществуваме заедно.

Разпознаваме се в характерстиките на зодиакалните знаци и вярваме, че написаното в пълна степен е огледало на положителните ни черти. Склонни сме да отминем лошото в дневния хороскоп, защото сигурността ни е застрашена, а егото – прецакано. Инстинктивно се пазим от информация, която не ни устройва. Ако нещо в хороскопа за деня не ни хареса, отваряме друг сайт или разлистваме чужд вестник, за да се уверим, че друг астолог е по-наясно с неповторимата ни същност.

От години не чета хороскопи, тъй като имам представа в повечето случаи как се изготвят те. Въпреки това, на познавателно ниво, астрологията и нумерологията винаги са ми били интересни, както и книгите, свързани със свойствата на цветовете от аурата на телата ни и за куп други интересни езотерични неща. Нямам представа какъв цвят е аурата на моето тяло, но знам кой е моят асцедент и какви черти от характера ми определя.

Не съм скептик. Вярвам, че има неща, които не могат да бъдат обяснени. Вярвам, че животът е чудат точно толкова, колкото необятността на вселената.

g
Снимка: Thinkstock

Преди няколко дни се запознах с 5-годишното момченце на моя приятелка, която от много години не живее тук. След дълъг престой в Щатите тя се омъжила за испанец. Понастоящем живеят в Лондон, където имат уреден дом и работа, която харесват. Личи си, че синът им води щастлив живот - не можеш да объркаш щастието, когато то грее в очите на малко дете. Не попитах дали аурата му е виолетово-индигова и кое е числото на жизнения му път. Но видях дете, което с нищожния опит на своите пет години говори перфектно родния език на майка си, майчиния език на баща си и езика на страната, която по стечение на обстоятелствата е негова родина. Малък джентълмен, способен да води почти зрял разговор с възрастен човек като мен. Неговата емпатичност бе толкова очевидна, че изпитах неудобство от факта, че самият аз рядко съм способен на подобно съчувствие и разбиране към другите. Два часа, прекарани в компанията на този млад господин, ме изпълниха с надежда за бъдещето на света.

За очевидеца настоящите времена винаги са абсурдни. Миналото привлича като в роман на Фицджералд, но представата за бъдещето не е просто филм на Спилбърг.

g
Снимка: Thinkstock

Твърди се, че при близо 95% от децата, родени в последните 10-12 години, преобладава виолетово-индиговият цвят на аурата – нещо, характерно за зрели хора с духовни практики или житейска мъдрост зад гърба си. Може би е така. Приемам го за даденост, щом статистиката е такава. Но едно нещо знам със сигурност: собствените ми очи не лъжат и аз мога изцяло да им се доверя. Знам, че еволюцията ни като вид не се определя единствено от звездите и разположението на планетите върху астралната карта спрямо часа на нашето раждане. Знам, че идваме на този свят с определена мисия, но че за правилната посока на развитието ни определено отговорност има и средата, в която растем.

Приятно и успокояващо е да знаеш, че на всеки десет хиляди детелини има една четирилистна. Тя, както сме научени да вярваме, винаги носи щастие.

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти